‘Ritmičarka’ Iva Mihaljević niže uspjehe, a nedavno je dio svoje kose darovala djeci oboljeloj od malignih bolesti

Iva Mihaljević zaljubljena je u ritmičku gimnastiku. Da nije tako ova 16-godišnjakinja ne bi tri puta tjedno iz Drniša putovala na trening u Šibenik, a preostala dva dana trenirala u svom gradu. Da se trud isplati svjedoče i brojne medalje koje je na raznim natjecanjima osvojila za Gimnastički klub Šibenik – Dalmacija.

A sve je počelo kad je imala nekih 11 godina.

– Prije toga sam se bavila plesom, pa kad sam vidjela plakat o upisima na ritmičku gimnastiku, odlučila sam se upisati jer je riječ o sportu koji kombinira i plesne elemente – priča nam Iva.

gimnasticarka iva mihaljevic 260716 6

Dodaje kako je već na prvom treningu osjetila da je to to, da će ritmička gimnastika postati važan dio njezina života.

– Odmah sam se ‘zakačila’, a kad su počela natjecanja bila sam skroz unutra. I uživam – kaže simpatična gimnazijalka.

gimnasticarka iva mihaljevic 260716 1

Kao i u svakom sportu, ističe, najvažnije je davati sve od sebe.

– Uvijek se treba maksimalno truditi, gurati naprijed, postavljati si ciljeve. Recimo, za pripremiti jednu vježbu za natjecanje treba neka četiri mjeseca, da se sve uvježba kako treba, da svi elementi funkcioniraju skladno. Ali, sav taj trud se isplati kad odradiš nastup kako treba, kad ti suci daju potvrdu da se posao odradio kako treba – veli Iva, kojoj je najdraži rekvizit lopta. Što ne čudi, ako se zna da joj oba brata treniraju nogomet.

gimnasticarka iva mihaljevic 260716 7

Nekad je, dodaje, teško sve uskladiti sa školskim obvezama.

– Međutim, kada nešto voliš, kao što ja volim ritmičku gimnastiku, sve se stigne – govori mlada ‘ritmičarka’.

Zahvaljujući gimnastici proputovala je brojnim mjestima i gradovima, bila i van granica ‘Lijepe naše’.

– Hrvatsku smo obišli ‘uzduž i poprijeko’, bili smo i na brojnim natjecanjima u Bosni i Hercegovini, išli smo na natjecanje i u Mađarsku, a najljepše nam je bilo u Španjolskoj. Tamo smo boravili tjedan dana, tako da smo puno toga vidjele – priča Iva, koja je pokazala da ima i veliko srce.

gimnasticarka iva mihaljevic 260716 5

Naime, odlučila se uključiti u akciju Udruge ‘Kosa ljubavi’, koja se bavi prikupljanje kose za osobe oboljele od malignih i autoimunih bolesti, osobito djece, a sve s ciljem izrada besplatnih perika. Mlada Drnišanka za potrebe akcije donirala je 30-ak centimetara svoje kose.

– Sada imam novu frizuru, a usput sam napravila i dobro djelo – kaže Iva, djevojka s ritmom, dobra srca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.