Robert Jablan: ‘Iz Šibenika me još nitko nije kontaktirao oko Radovčića.’ Vukičević: ‘Šere bi trebao sam donositi neke odluke’

Gdje će u novoj sezoni igrati Krešimir Radovčić glavna je tema u šibenskim košarkaškim krugovima ovih dana. Playmakeru narančastih istekao je ugovor s matičnim klubom, a pregovori oko novog, čini se, zapeli su u ‘slijepu ulicu’. Dapače, agent igrača Robert Jablan u razgovoru za Šibenski portal kazao je da službenih pregovora s klubom s Baldkina do sada nije ni bilo!?

–  Nitko me iz GKK Šibenika nije kontaktirao oko Radovčića. Probali su direktno pričati s njim, ali ih je on uputio na mene, zato i ima agenta – kazao nam je Jablan.

Dodao je kako mu je sportski direktor Šibenika Filip Vukičević najavio da će razgovarati, ali na tome je, ističe, stalo.

– Čudno da ne pokazuju interes. Radovčiću je istekao ugovor, slobodan je igrač i očekivao sam da naprave prvi korak. Zašto nisu, ne znam. Ja bih volio da jesu, tim više jer većina stručnjaka smatra kako bi za njegov razvoj bilo najbolje da ostane barem još jednu sezonu u Šibeniku – ističe Jablan.

Što je s cifrom od 80 tisuća kuna bruto godišnje koliko je klub navodno ponudio Radovčiću?

– Kažem vam, ja nisam od kluba dobio nikakvu službenu ponudu – ponovio je Jablan.

Iako se po društvenim mrežama kao klub u kojem bi Radovčić mogao nastaviti karijeru spominje Cibona, neslužbeno doznajemo da je bliži jednom drugom hrvatskom klubu. Naime, u Splitu bi rado vidjeli šibenskog playmakera u svojim redovima, tim više što je novi trener žutih postao dojučerašnji strateg narančastih Vladimir Anzuzlović, a koji je ‘slab’ na Radovičića.

– Radovčić dobro kotira na tržištu, na širem je popisu reprezentacije i kao slobodnog igrača ponudio sam ga klubovima za koje mislim da bi im mogao biti zanimljiv – kaže Jablan.

A što na sve to kažu na Baldekinu?

– S Radovčićem smo pričali prije nekoliko mjeseci, ali nismo dobili nikakav konkretan odgovor, priča se svako malo mijenjala. Između ostalo, uputio nas je na svog agenta, međutim kako se sve to oduljilo, meni je istekao mandat na funkciji sportskog direktora (1.6.), tako da nisam mogao ni pregovarati- kazao nam je Filip Vukičević, koji je prije par dana dobio novi mandat na mjestu sportskog direktora GKK Šibenika, pa sada opet može pregovarati.

– Moje je mišljenje da bi Radovčić kao momak od 22 godine trebao sam donositi neke odluke, a ne slušati razne ljude sa strane. Za njega bi bilo najbolje da još jednu godinu ostane kod nas, da još malo igrački sazrije i onda kao gotov igrač ode. Mora biti svjestan da ne možemo ispuniti nerealne zahtjeve i prohtjeve, kao i to da je klub u njega ulagao pet godina te da ga niti jedan klub ne bi čekao kao što smo ga mi čekali. Za nas ta priča nije gotova i nadam se da ćemo sjesti i naći zajednički jezik – zaključio je Vukičević.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.