Roko Copić otputovao na EP klase Laser 4.7, ovog ljeta još tri ‘Valovca’ čeka nastup na velikoj sceni

Oko četrdesetak momaka i djevojaka iz deset hrvatskih i slovenskih klubova sudjelovalo je proteklih desetak dana na ljetnom pripremnom kampu za ‘laseraše’ koji se održavao na Zlarinu.

Iz njega su, uvjerni smo, izašli spremniji i motiviraniji za postizanje dobrih rezultata na predstojećim Europskim i Svjetskim prvenstvima u klasi Laser radial i Laser 4.7.

Dapače, neki su već krenuli na put. Poput ‘Valovca’ Roka Copića koji se s trenerom Teom Piasevolijem uputio u Francusku, na Europsko prvenstvo klase Laser 4.7. Naši momci putuju s kolegama iz onog crikveničkog Vala, čiji je član Leon Kljuš, koji je s Rokom jedan od vodećih laseraša u Hrvatskoj. Njih dvojica dobri su prijatelji i izvan regatnog polja, pa im na putu sigurno neće biti dosadno. Zajedno s njima krenula je i ekipa iz Istre, takođe s jakim adutima za EP. Nadamo se da će se hrvatska ekspedicija dobro snaći u francuskim vodama.

SPORT-marin desabota (2)

A ovog ljeta na rasporedu su i dva svjetska prvenstva. Krajem srpnja održava se ono u klasi Laser radial, a kandidati za mjesta u kombiju su Marko Smolić, Ante Jušić i Marin Desabota.

Par tjedana iza toga u njemačkom Kielu održava se Svjetsko prvenstvo klase Laser radial, na kojem bi takođe trebao nastupiti Roko Copić.

– Pred našim mladićima je opsežan i zahtjevan program, pa njima i njihovom treneru Piasevoliju želimo puno uspjeha, sreću na putovanjima i što više realiziranih zacrtanih ciljeva – poručili su iz Jedriličarskog kluba Val.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.