Boje Krke na Pagu branilo je sedam veslačica i veslača

Roko Rupić i Matej Krnić pobjednici Kupa u kadetskom dvojcu na pariće, iza sebe ostavili favorite iz TrešnjevkeFoto: VK Krka

Na Pagu je i ove godine održana posljednja regata veslačke sezone na nacionalnoj razini – 4. ‘Finale hrvatskog veslačkog kupa’. Riječ je o natjecanju na kojem sudjeluju po tri najbolje posade iz oba regionalna Kupa, ono ‘južnog’, Kupa Dalmacije, te onog kontinentalnog koji okuplja ekipe s kopna te iz Istre i s Kvarnera, a nosi ime Kup Miljenka Finderela.

Na Pagu se ukupno natjecalo 201 veslača i veslačica iz 17 klubova, među njima i sedam mladih ‘Krkaša’ i Krkašica’ raspoređenih u četiri posade. Najveći uspjeh ostvarili su Roko Rupić i Matej Krnić okitiviši se prestižnim naslovom pobjednika Kupa u disciplini dvojac na pariće za kadete.

Na putu do zlata Krkin dvojac pobijedio je glavne favorite, posadu zagrebačke Trešnjevke. Što se tiče ostalih posada šibenskog kluba, Marta Budimir i Sara Slugan zauzele su četvrto mjesto u dvojcu na pariće za kadetkinje, Mate Papak i Mario Budimir  peto mjesto u dvojcu na pariće za juniore, a isti plasman ostvario je i Filip Gligić u samcu za mlađe juniore.

Kako smo kazali, za starije veslače i veslačice ovime je završena natjecateljska sezona, dok onim najmlađima preostaje nastupa u Metkoviću na Mini-kup regati (13. listopada). A želite li i vi postati dio njezine trofejne obitelji iz Krke pozivaju djevojčice i dječake da im se priključe, oni vas čekaju širom raširenih ruku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.