Run baby, run

‘Runesco’ nova je šibenska trkačka poslastica, s ‘najljepšim pogledom na svijetu’Foto: Ilustracija

‘Runesco’ naziv je utrke koja će se u subotu, u organizaciji 08 FORCA Šibenik i SAK FIT Zaprešić, održati u Šibeniku, s ciljem promocije sporta i zdravog načina života kao i želje za ostvarivanjem programa ‘Adventure Sport lige’, koja 2020. godine kreće na području naše županije.

Riječ je zapravo o dvije utrke, Šibenskom polumaratonu (21 km) i Utrci Sv. Nikola (2,5 km), a start i jedne i druge je na rivi, kod topova, s početkom u 11 odnosno u 11.15 sati. Polumaraton, u čijem ‘podnaslovu’ stoji ‘Koracima znamenitosti svjetske baštine UNESCO-a’, duž većine staze trči se cestom uz more, s prekrasnom panoramom te pogledom na većinu šibenskih znamenitosti, dok će se utrka Sv. Nikole trčati rivom, i to dva kruga.

– Utrke su rekreativnog karaktera, namijenjene svima koji se bave trčanjem, dakle djeci, početnicima, obitelji s djecom, starijoj populaciji te svima koji se žele iskušati u nečem novom. Zato pozivam sve da nam se priključe kako bismo i dalje stvarali primamljive trkaće destinacije na području našeg grada – kazao je Tomislav Travčić, voditelj društva 08 FORCA Šibenik.

Za sve sudionike utrke Runesco organiziran je ručak na cilju, a ‘after’ je u večernjim satima, na ‘Adventuri u đardinu, gdje će se predati titula najbržem Šibenčaninu i najbržoj Šibenčanki Runesco utrke.

Dodajmo kako će za vrijeme održavanja utrke na snazi biti  privremena regulacija prometa, a detalje možete pronaći ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.