Sada je i službeno, ABA liga zatvorila vrata GKK Šibeniku koji se sada definitivno okreće Ligi prvaka

Ono što se odavno nagađalo dobilo je i službenu potvrdu. U ABA ligu sljedeće sezone će klubovi s pozivnicom, a u slučaju Hrvatske to su Cedevita, Cibona i Zadar. I iz svih ostalih država u njoj će igrati će tzv. klubovi osnivači, osim iz Srbije, koja će sudionike u regionalnoj ligi delegirati temeljem plasmana u domaćem prvenstvu.

Što znači da je GKK Šibenik, prvak regularnog dijela A1 lige, i definitivno ostao bez izgleda da u novoj sezoni zaigra u ABA ligi, koja se smanjuje na 12 klubova. U njoj će igrati četiri kluba iz Srbije, tri iz Hrvatske, dva iz i Crne Gore, te po jedan iz Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Jedan od zaključaka vodstva lige je i onaj da se u što skorijoj budućnosti pokrene i A2 Regionalna liga.

Narančastima tako ostaje Fibina Liga prvaka, čiju su pozivnicu dobili i čiji je predstavnik prošlog tjedna boravio u Šibeniku, ali i u Splitu, koji je također pozvan u Ligu prvaka, a koji je također izvisio po pitanju ABA lige.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.