SAMBA NA BALDEKINU: Crnica dovela talentiranog Brazilca Henriquea Costu da Silvu

U Malonogometnom klubu Crnica brzo su reagirali nakon iznenadnog odlaska Alena Protege u Italiju. Doveli su novog igrača, i to ni manje ni više nego iz Brazila. Šibenski drugoligaš svoje je redove pojačao Henriqueom Costom da Silvom, a 21-godišnjak rođen u Sao Paulu prvi je stranac u 27 godina dugoj povijesti kluba. Da Silva je u svojoj karijeri nastupao za mlađe kategorije u akademiji Corinthiansa da bi u kadetskom uzrastu preao u Red Bull Brasil. U seniorskoj konkurenciji nastupao je za Armenia Futsal iz Sao Paula, a nakon toga prelazi u jedne od najljućih rivala, Santos. U Santosu je igrao za U20 momačad  i to jako zapaženo, te je bio jedan od najboljih igrača. Prošlo ljeto zapao je za oko Novom Vremenu iz Makarske koji su tek u siječnju 2016. uspjeli realizirati njegov transfer. Iako je Novo vrijeme prošlu godinu odigralo ispod svoje razine Henrique Costa je bio jedna od najvažnijih karika u osiguravanju opstanka u 1.HMNL. Dao je svoj veliki obol i bio jedan od najboljih i najborbenijih igrača. Njegovo pogoci protiv Solina, Uspinjače i Osijeka ostavili su Makarane u društvu najboljih.

mnk-crnica-henrique

– Hehrique Costa da Silva u Šibenik iz Sao Paula dolazi u  subotu navečer dolazi i željno ga iščekujumo. U klubu ga čeka odlična  atmosfera i trener Boro Matan koji ga odlično poznaje jer su zajedno surađivali u Novom vremenu. Sigurni smo da će mu prilagodba na nove suigrače biti minimalna jer ovo je uvijek bila sredina koja objeručke prihvaća svakog igrača sa strane – poručili su iz Crnice na svojim klupskim stranicama.

(foto: ma-sport.info)

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.