ŠARIN: Sa seljačkim mentalitetom nećemo daleko, neki se moraju zapitati za svoje mjesto u petorci

– Radili smo puno grešaka, ne znam što je razlog tome. Nikako nismo uspjevali prelomiti utakmicu. Za ono što nas čeka ovo sigurno nije bilko dobro – kazao je Teo Petani, jedan od najboljih pojedinaca u dalmatinskom derbiju.

Zanimljivo je bilo na konferenciji za novinare nakon jučerašnje utakmice na Baldekinu. Dok je trener poraženog Splita Jakša Vulić hvalio svoju momčad za hrabar otpor, Jeronimo Šarin je unatoč pobjedi (95:86) narančastih ‘rigao vatru’. S pravom, rekli bismo. Jer, kako je rekao, jedino pozitivno bili su navijači i rezultat, a sve ostalo je za zabrinuti se.
– Pobjedi se ne gleda u zube, ali ovo nije bilo dobro. Napadački je to još bilo o.k., ali primiti 86 poena od ovakve ispodproječne ekipe, bez obzira na njihov dobar dan, je nedopustivo – kazao je Šarin, te nastavio u još žešćem tonu, bez dlake na jaziku.
– Osjetio sam seljački mentalitet, u stilu, ‘jači smo, pa ćemo ih lako dobiti’. S takvim stavom ne možemo daleko i tko nije toga svjestan, vjerujte mi, postat će. S takvim stavom ne možemo daleko – poručio je trener ‘građana’.
Na pitanje na koje igrače se to odnosi, odgovorio je:
– Znaju oni dobro na koga se odnosi.
Teo Petani također je bio samokritičan.
– Radili smo puno grešaka, ne znam što je razlog tome. Nikako nismo uspjevali prelomiti utakmicu. Za ono što nas čeka ovo sigurno nije bilko dobro – kazao je playmaker Šibenika, jedan od najboljih pojedinaca u dalmatinskom derbiju.
U svakom slučaju dobra je stvar što su trener i igrači svjesni da nisu bili dobri, da je sreća što je s druge strane bila skromna momčad poput Splita, jer bi malo jača ekipa sigurno kaznila njihovu ‘militavu’ obranu. Vjerujemo kako će već protiv Osijeka to izgledati puno bolje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.