Senka Klisović otkrila nam je razloge ostavke i poručila: ‘Onaj tko misli da će klub moći voditi kao hibrid, vara se’

Iznenađujuće je odjeknula vijest da je, nakon svega par mjeseci, Senka Klisović podnijela ostavku na mjestu predsjednice uprave HNK Šibenika, te kako ju je na tom mjestu naslijedio Novica Ljubičić. Razlog svoje ostavke otkrila je Šibenskom portalu.

– Moji pogledi, kao nekog tko je u realnom sektoru vodio dva velika društva, nisu bili u skladu s pogledima velike većine ljudi iz Nadzornog odbora, čast iznimkama. Riječ je o kratkoročnim, srednjeročnim i dugoročnim planovima, odnosno o cijelom operativnom sustavu i promjenama koje su moraju dogoditi u njemu ako o želimo pratiti izazove modrenih vremena i činjenicu da klub više nije udruga već sportsko dioničko društvo. To se itekako mora imati na umu. U tim pogledima nismo se složili, a kako jedan protiv deset ne može ništa napraviti, odlučila sam se za ostavku, vodeći se prije svega dobrobiti kluba – kazala nam je Klisović, koja je svom nasljedniku zaželjela puno sreće, ali mu i dala mali savjet.

– Onaj tko misli uz ovaj posao paralelno raditi i neki drugi, teško da će uspjeti odraditi sve ono što se mora odraditi ako želimo klub kakvom svi težimo. Ovaj posao zahtijeva cjelodnevni angažman jer se klub nikako ne može voditi kao neka vrsta hibrida između udruge i trgovačkog društva. Ja nisam htjela raditi na taj način i zato sam odlučila otići – zaključila je Senka Klisović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.