Sepp Blatter podnio ostavku: Ovo radim samo zbog Fife

Samo četiri dana nakon što je osvojio peti predsjednički mandat, Sepp Blatter (79) na izvanrednoj konferenciji na novinare objavio je da se povlači s mjesta prvog čovjeka Fife i pozvao skupštinu da sazove nove izvanredne izbore.

– Duboko sam promislio o svemu u zadnjih 40 godina koliko sam u nogometu. Poštujem Fifu i volim je više od svega i samo joj želim najbolje. Fifi je potrebno restruktuiranje. Hitno ćemo sazvati sjednicu gdje će biti izabran moj nasljednik – rekao je Sepp Blatter.

Konferencija u Zürichu kasnila je 5 minuta, pa 30, da bi na kraju počela s 45 minuta zakašnjenja. Nešto se “kuhalo”, bilo je to jasno novinarima koji su stigli u dvoranu. Uoči početka “presice” rekli su im da neće biti pitanja i da će Sepp Blatter dati izjavu.

Blatter će biti predsjednik još najmanje četiri mjeseca

Tako je i bilo, a nakon najave o ostavci, riječ je preuzeo Domenico Scala, koji je bio glavni čovjek u Fifi oko predsjedničkih izbora. Pozdravio je potez Blattera i najavio nove izvanredne izbore za predsjednika.

– Ovo je sjajan primjer odgovornog ponašanja u interesu Fife i nogometa. Radit ćemo na novim reformama i pripremiti sve za nove izbore. Predsjednik je pozvao na izvanredni kongres i nove predsjedničke izbore, a za to će nam trebati najmanje četiri mjeseca – rekao je Scala.

izvor:24 sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.