ŠIBENČANI ‘RASTURAJU’ BRAZILSKI JIU JITSU: Postanite dio njihove sportske obitelji

Zahvaljujući grupi entuzijasta, zaljubljenika u borilačke vještine, u Krešimirovu gradu već nekoliko godina djeluje Jiu jitsu klub Šibenik, u kojem je naglasak stavljen na brazilski jiu jitsu. Treninzi su počeli 2011. godine, dok je klub još funkcionirao pod splitskom akademijom, s tim da je sređivanje papirologije za otvaranje vlastite, šibenske jiu jitsu  akademije pri kraju.

jiu jitsu grb

Da momci znaju što rade govore i njihovi dosadašnji rezultati. Marko Škugor na Croatia Openu osvajao je zlato (2014.), te  srebra (2011. i 2013.), na Eastern European Championshipu bio je zlatni (2013.), te srebrni (2015. i 2014.), na Europskom prvenstvu 2013. u Lisabonu osvojio je broncu, da bi na prošlotjednom ADCC Eventu u Kranju uzeo zlato. Marko Mikić bio je srebrni na Eastern European Championshipu 2014., Milan Runjić na istom je natjecanju osvajao srebro (2014.) i broncu (2013.), te srebro na Croatia Openu (2014.), Vlatko Krasić vlasnik je srebra i bronce s istog turnira (2014. i 2013.), Ante Škugor srebra (2014.), dok je Duje Bačić na Split Openu osvojio srebro, čemu je pridodao zlato iz Grappling lige Zagreb.

jiu jitsu 2

Za sve one koji ne znaju, brazilski jiu jitsu borilačka je vještina koja je usredotočena na grappling te osobito na borbu na tlu, s ciljem dobivanja dominantne pozicije te korištenjem poluga i gušenja kako bi se protivnika prisililo na predaju.

jiu jitsu 3

Sistem se razvio iz modificirane verzije juda prakticiran prije 2. Svjetskog rata, uključujući i neke tehnike iz klasičnog Jujutsua te s fokusom na borbu u parteru. Promovira princip da se manja, slabija osoba korištenjem ravnoteže i tehnike može uspješno obraniti protiv većeg i jačeg napadača.

jiu jitsu 4

BJJ može se trenirati za samoobranu, sportske grappling turnire kao i za mješovite borilačke vještine (MMA – Mixed Martial Arts).

jiu jitsu plakat

Stoga, želite li se pridružiti šibenskoj jiu-jitsu obitelji, upisi su u tijeku, s sve informacije možete dobiti na facebook stranici (Mill Hill/Roger Gracie/Jiu jitsu Team Šibenik) ili na broj mobitela 095/547 0376.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.