Šibenčanin u zemlji Hezbollaha: ‘Ne znam baš koliko su London, Berlin i Nica sigurniji od Libanona’

Jeronimo Šarin svoju će trenersku karijeru na jesen nastaviti u košarkaški egzotičnom Libanonu. Ta mala zemlja smještena na Bliskom Istoku, na obali Sredozemnog mora, najpoznatija je po dugogodišnjem građanskom ratu, odnosno po stalnim sukobima s Izraelom te kao dom Hezbollaha, jedne od najpoznatijih paravojnih organizacija. Pa kud baš u Libanon, pitamo Šarina.

– Takav je trenerski posao. Dobiješ ponudu, ocijeniš da li je dobra, i ako jest, odeš. Istina da Libanon zvuči kao košarkaška egzotika, ali nije baš tako. Naime, nakon Kine Libanon je druga zemlja u Aziji po popularnosti košarke, ali i po kvaliteti tamošnje lige, u kojoj je puno kvalitetnih igrača i trenera. Među ostalima, tamo je četiri sezone radio i Slobodan Subotić, novi trener Cibone – kaže šibenski stručnjak.

gkk sarin

Njegov novi klub Antonin Sportif protekle je sezone ušao u prvu ligu, a dolazi iz Baabde, predgrađa glavnog grada Libanona Beiruta. Momčad tek treba upoznati, ali i složiti.

– U klubu su već tri stranca, a dobit ću odriješene ruke da, jasno, u skladu s financijskim mogućnostima, dovedem još tri igrača po svom izboru. Inače, koliko sam čuo i vidio ovako na daljinu, klub ima izvrsne uvjete, vrhunsku dvoranu, nalazi se u rezidencijalnoj četvrti, tako da za sada sve izgleda jako dobro. Jasno, bolji uvid dobit će kada dođem dolje, tamo negdje u kolovozu – kaže Šarin.

Hoće li možda sa sobom povesti i nekog šibenskog igrača, uvrstiti nekog našeg trenera u svoj stručni stožer?

– Ja sam poznati lokalpatriot i rado bih kraj sebe imao nekog svog, bilo na parketu bilo na klupi. Ali, kao što sam kazao, trebam prvo detaljnije snimiti situaciju u klubu, u momčadi, vidjeti što nam fali, koliki će mi biti budžet za pojačanja – veli Šarin.

baabda

Što je sa sigurnosnom situacijom u Libanonu, s obzirom na sve što se događalo i događa u toj zemlji?

– A gdje je danas sigurno? Jesu li London, Berlin i Nica sigurniji od Beiruta, od Libanona? Zapravo, čini mi se da je jedino Šibenik siguran, ali, eto, moram trbuhom za kruhom – zaključio je Jeronimo Šarin.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.