Šibenčanke i Drnišanke pobjedom otvorile međunarodni turnir u Sloveniji, ‘Otočanke’ na polovičnom učinku

U Podčetrteku, malom gradiću u Sloveniji, na granici s Hrvatskom, održava se tradicionalni međunarodni košarkaški turnir za mlađe kategorije, u nekoliko uzrasta, za dječake i djevojčice. Nama je najzanimljiviji onaj za djevojčice do 13 godina, na kojem sudjeluju tri ekipe iz Šibensko-kninske županije.

zkk sibenik u13 3

U skupini A smješteni su Šibenik i DOŠK, koji su u prvom kolu bili uspješni. Djevojke trenera Petra Zlatopera svladale su slovensko Šmarje sa 33:21, a do pobjede ih je predvodila kapetanica Ilić sa 11 postignutih koševa.

zkk sibenik u13

Drnišanke su, pak, sa 22:20 nadigrale vršnjakinje iz talijanskog Intercluba, i to nakon što su gubile 11:20. U četvrtak, u 16.15 sati, Šibenik i DOŠK čeka međusobni okršaj.

zkk dosk u13 1

U skupini B mlade košarkašice Otoka Murtera odigrale su dvije utakmice. U prvoj su sa 57:17 svladale drugu ekipu talijanskog Intercluba, dok ih je u drugom sa 46:28 nadigrala dubrovačka Ragusa. U zadnjem kolu grupne faze ‘Otočanke’ igraju protiv slovenske Rogaške.

Na Olimia Cupu sudjeluje i muška U13 ekipa DOŠK-a, koja je u prvom kolu skupine B rezultatom 29:36 poeražena od ekipe Azzurra Triste.

(foto: facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.