Šibenik domaćin kongresa najuglednije organizacije profesionalnog boksa: ‘Ovo je ujedno priprema za nešto još veće’

Zagreb: Ivica Perković pobijedio Zoltana Csala na Fight Night Zagrebu 08.12.2018., Zagreb, KC Drazen Petrovic - Fight night Zagreb, borba u teskoj kategoriji na 8 rundi: Ivica Perkovic (CRO) – Zoltan Csala (HUN). Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U organizaciji Hrvatskog saveza profesionalnih boksačkih sportova od 31. svibnja do 2. lipnja u Šibeniku će se, u Amadria Parku u Solarisu, održati kongres najveće i najuglednije organizacije u profesionalnom boksu – European Boxing Uniona (EBU). Riječ je o organizaciji koja organizira borbe za najprestižnije kontinentalne titule još tamo od 1948. godine, dok je HSPBS već 26 godina ekskluzivni predstavnik za Hrvatsku ne samo EBU-a, već i najuglednijih svjetskih profesionalnih boksačkih organizacija; WBC, WBA, IBF, WBO, IBO, WBFed.

– U Šibenik očekujemo dolazak četrdesetak predstavnika nacionalnih saveza iz cijele Europe, kao i osamdesetak gostiju koji su punopravne članice EBU i do cca 80 gostiju. Među njima su i neka izuzetno moćna imena u svijetu profesionalnog boksa poput EBU predsjednika i WBC potpredsjednika Boba Logista, potpredsjednika EBU-a i WBC-a Charlesa Gillesa te ostalih najviših predstavnika EBU-a – izvijestio nas je Harry Gorian, generalni tajnik HSPBS-a.

U sklopu kongresa u Solarisa dodijelit će se nagrade i za najboljeg EBU profesionalnog boksača u 2018, godini, za najboljeg EBU promotora u 2018 godini, kao i za najbolju EBU borbu u prošloj godini.

– Ovaj kongres ujedno je i priprema za dovođenje u Šibenik puno većeg, odnosno najznačajnijeg svjetskog kongresa u profesionalnom boksu, World Boxing Councila (WBC), i to 2020. godine. Bilo bi to veliko priznanje za Hrvatsku, te drugi put da se WBC kongres održava u Hrvatskoj nakon izuzetno uspješnog i jednog od najboljih WBC kongresa u svijetu do tada, onog održanog 2006. godine u Cavtatu, odnosno Dubrovniku – ističe Harry Gorian, dodajući kako se skorašnjim EBU kongresom otvaraju i druge velike mogućnosti za organizaciju velikih evenata profesionalnog boksa pod ingerencijom njihovog saveza.

(naslovna fotografija: Igor Kralj/PIXSELL)

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.