Šibenik nije dobio prvoligašku licencu u prvom stupnju, Varaždin jest

Isti dan kada je u Lučkom Šibenik upisao prvu proljetnu gostujuću pobjedu, iz Zagreba je stigla ne baš dobra vijest kada je riječ o šibenskom drugoligašu. Naime, klub sa Šubićevca u prvom stupnju Središnjeg postupka licenciranja klubova za sezonu 2019./2020. nije dobio licencu za prvu ligu. Što i nije neko iznenađenje, jer ni prijašnjih godina Šibenik nije dobivao željeni papir. Postoji, naime, i ‘popravni’, odnosno protiv odluka Komisije za licenciranje klubovi kojima je odbijena molba za licence mogu u roku od osam dana od primitka odluke podnijeti žalbu. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza. Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja – Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a, a krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 20. svibnja. Dakle, nadamo se da će Šibenik do tada ispraviti i popraviti ono što nije bilo dobro i dobiti prvoligašku licencu. Jer bila bi tragedija da narančasti na travnjaku izbore povratak u elitni rang, a da im onda rampu spusti birokracija. Inače, od drugoligaša licencu za prvu ligu dobio je samo Varaždin, najveći Šibenikov konkurent u borbi za prvu ligu. Usput rečeno, klub sa Šubićevca dobio je drugoligašku licencu.

Podsjetimo, za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku A i B iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i Stručnog osoblja, Pravni i Financijski.

Evo tko je dobio kakve licence u prvom stupnju

Izdane UEFA licence za 2019./20.

1. GNK Dinamo Zagreb
2. HNK Gorica, Velika Gorica
3. HNK Hajduk š.d.d., Split
4. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
5. NK Osijek s.d.d., Osijek
6. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
7. SNK Slaven, Koprivnica

Izdane licence za I. HNL za 2019./20.

1. GNK Dinamo Zagreb
2. HNK Gorica, Velika Gorica
3. HNK Hajduk š.d.d., Split
4. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
5. NK Osijek s.d.d., Osijek
6. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
7. SNK Slaven, Koprivnica
8. NK Varaždin, Varaždin

Izdane licence za II. HNL za 2019./20.

1. NK BSK, Bijelo Brdo
2. GNK Dinamo Zagreb – Dinamo II.
3. HNK Hajduk š.d.d. Split – Hajduk II.
4. NK Kustošija, Zagreb
5. NK Lučko, Zagreb
6. NK Međimurje, Čakovec
7. NK Osijek s.d.d., Osijek – Osijek II.
8. NK Sesvete, Sesvete
9. HNK Šibenik s.d.d., Šibenik
10. NK Varaždin, Varaždin

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.