‘ŠIBENIK SVITLI’: Funcuti se vraćaju na Baldekin, želja im je vratiti se i na Šubićevac, ali…

Šibenski Funcuti nizom će manifestacija i akcija obilježiti 950. rođendan grada Šibenika. Taj jubilej slavi se 25. prosinca 2016. godine, tako da će u sljedećih godinu dana šibenska navijačka udruga odraditi puno toga.

Između ostalog, u petak, 18. prosinca, održat će se program  pod nazivom ‘Šibenik svitli’. O njegovim detaljima na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio tajnik Funcuta Ivan Blaće.

sf blace i slavica

– Tog 18. prosinca u gradskoj će se vijećnici s početkom u 19 sati održati Izborna skupština Udruge na kojoj će biti izabrano novo vodstvo. Po njezinom završetku upriličit ćemo malu bakljadu, nakon čega slijedi korteo do parka u kojem se održava Adventski sajam, a gdje ćemo se svi skupa družiti – kazao je Blaće, dodajući kako će Funcuti glavni događaj povodom obilježavanja 950. rođendana grada Šibenika održati na svoj rođendan, dakle 10. travnja sljedeće godine.

bakljada funcuti

A na Adventskom sajmu svoj štand imaju i Funcuti.

– Na štandu se mogu kupiti razni rekviziti s logom Funcuta, šalovi, majice, zastavice, upaljači, privjesci, šalice, dakle ponuda je uistinu bogata. Prodaja za sada ide iznad naših očekivanja, tako da smo već morali naručiti novu turu rekvizita. Pozivamo građane da nas i dalje posjećuju, kupe nešto i tako pomognu rad naše udruge – kazao je Ivan Slavica, član Funcuta.

Dio sredstva prikupljenih od prodaje na štandu bit će uplaćen za potrebe liječenja Franka Sulje, mladog člana šibenske navijačke udruge koji je obolio od multiple skleroze.

– Planiramo organizirati još niz humanitarnih akcija, kako za Franka, tako i za ostale kojima je potrebna pomoć. Naša udruga i od sada je bila aktivna na tom humanitarnom planu, naši članovi redovito se odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i s time mislimo nastaviti i ubuduće – istaknuo je Blaće.

adventski sajam funcuti

Novinare je zanimalo hoće li se Funcuti vratiti na Baldekin, ali i Šubićevac, gdje ih nema još od onog poznatog prosvjeda u svibnju 2013.

funcuti

– S upravom GKK Šibenik već smo obavili neke razgovore tako da vjerujem kako će Funcuti već protiv Alakara u Sinju doći u masovnom broju. Što se tiče nogometa, svi znamo što se događalo, što nam smeta, a što smo pokazali i prosvjedom. Žao nam je momaka, jer sigurno zaslužuju podršku u borbi za povratak u prvu ligu. Međutim, za sada po pitanju našeg povratka na Šubićevac nismo pričali s upravom kluba. Da smo zadovoljni njezinim radom, i nismo. Ali, nadam se da će se nešto promijeniti i da ćemo se s vremenom vratiti i na Šubićevac – zaključio je Ivan Blaće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.