Šibenik u prvom stupnju nije dobio licencu ni za Prvu, ali ni za Drugu ligu

Završen je prvi stupanj središnjeg postupka licenciranja Hrvatskog nogometnog saveza za sezonu 2018./2019. i za sada HNK Šibenik nije dobio licencu ni za Prvu, ali ni za Drugu ligu. Što znači da će klub sa Šubićevca morati na popravni, što je bio običaj i prethodnih godina. Dakle, vodstvu Šibenika slijedi podnošenje žalbe, a tijekom žalbenog postupka klubovi mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja – Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a, a krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 20. svibnja.

Podsjetimo, za dobivanje licence za Uefina klupska natjecnja te za Prvu i Drugu ligu tražitelj licence mora ispunjavati kriterije iz pet skupina; Sportski, Infrastrukturni, Administracije i Stručnog osoblja, Pravni i Financijski. Rok za dostavu molbe te propisane dokumentacije bio je 31. siječnja, dok je rok za dostavu financijske dokumentacije bio 1. travnja, do kada su datuma su klubovi, između ostalog, morali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31.12.2017. godine prema drugim nogometnim klubovima (djelatnosti transfera igrača, odnosno stjecanja / otuđivanja registracija igrača) te prema zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi za zaposlenike). Obveze se ne smatraju dospjelima ako su iste do 31. ožujka 2018. bile plaćene, ili je s vjerovnikom zaključen sporazum o odgodi plaćanja, ili su iste predmetom spora koji se vodi pred nadležnim nacionalnim ili međunarodnim nogometnim tijelima ili redovnim sudovima, a koji nije okončan pravomoćnom odlukom.

licence

Inače, za Prvu ligu licence u prvom stupnju dobilo je tek osam klubova, a za Drugu svega sedam. U nastavku donosimo kako su podijeljene licence u prvom stupnju.

UEFA licence za 2018/19. dobili su:

1. GNK Dinamo Zagreb
2. HNK Hajduk š.d.d., Split
3. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
4. NK Lokomotiva, Zagreb
5. NK Osijek s.d.d., Osijek
6. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
7. SNK Slaven, Koprivnica

Licence za I. HNL za 2018/19. dobili su:

1. GNK Dinamo Zagreb
2. HNK Gorica, Velika Gorica
3. HNK Hajduk š.d.d., Split
4. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
5. NK Lokomotiva, Zagreb
6. NK Osijek s.d.d., Osijek
7. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
8. SNK Slaven, Koprivnica

Izdane licence za II. HNL za 2018/19. dobili su:

1. GNK Dinamo Zagreb – Dinamo II.
2. HNK Gorica, Velika Gorica
3. HNK Hajduk š.d.d., Split – Hajduk II.
4. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
5. NK Lučko, Zagreb
6. NK Osijek s.d.d., Osijek – Osijek II.
7. NK Sesvete, Sesvete

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.