Šibenska kolonija nastavlja posao u Kini, Tomić kaže: ‘Korak sam bliže cilju, vođenju kineskog prvoligaša’

Kao što se moglo i pretpostaviti, Goran Tomić nije morao dugo čekati na novi angažman u Kini. Mladi šibenski trener potpisao je ugovor s tamošnjim drugoligašem FC Harbin Yitengom, što će biti njegov treći klub u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

– Ovo doživljavam velikim korakom u svojoj karijeri, četvrtu godinu zaredom dobiti ugovor u Kini stvarno je rijetkost za strane trenere – javio nam se Tomić s dalekog istoka.

goran tomic potpis 2

Dodao je kako je nakon završetka prošle sezone na stolu imao ponude četiri kineska drugoligaša, da bi se na kraju odlučio za FC Harbin.

– Sljedeće sezone liga će biti najjača u povijesti, s pet, šest klubova koji će se boriti za ulazak u prvu ligu, a među njima je i moj bivši klub Tianjin, kojeg sada vodi nekadašnji izbornik Brazila Vanderlei Luxemburgo, a za kojeg su potpisali top zvijezde Luis Fabiano i Jadson. Općenito su ogromna ulaganja u kineskom nogometu, u svim segmentima, i zato ovaj potpis doživljavam kao priznanje svega što sam napravio u protekle tri godine te kao korak bliže mom cilju u Kini, a to je vođenje kineskog prvoligaša – kaže Tomić, u čijem će stožeru biti još dva Šibenčanina, Antonio Cinotti i Ivo Šupe.

goran tomic gazde 1

Podsjećamo, Tomić je prije FC Harbina vodio još dva kineska drugoligaša. Ime je stekao u Bejing Baxy, a kakav je posao  napravio u tom klubu govori podatak da je na kraju te sezone proglašen najboljim trenerom u drugoj ligi. Nakon toga je usred sezone preuzeo Tianjin Songjiang kojeg je spasio od ispadanja iz lige. Pripreme sa svojim novim klubom šibenski trojac počinje nakon Nove godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.