Šibenska ženska odbojka potonula u najniži rang

Šibenska ženska odbojka potonula je da ne može niže. Klub koji je 2012. izborio povratak u najviši rang, a od kojeg su, osim nekoliko entuzijasta, svi digli ruke, morao je ove sezone odustati od prve lige. Kako saznajemo, trener Mario Bašelović i igračice htjeli su pod svaku cijenu igrati ligu, ali, na žalost, realnih uvjeta za tako nešto nije bilo. Uostalom, ŽOK Šibenik trenutno nema ni upravu, pa je jedina ovlaštena osoba koja zastupa klub tajnica Sanja Slavica. S obzirom da nisu nastupile u prva dva kola Šibenčanke su automatizmom izbačene u najniži rang, a to je u ovom slučaju treća liga.

OVAJ KLUB KAO DA JE PROKLET

Jedan od onih koji su smatrali kako u aktualnoj situaciji nema smisla igrati 1.A ligu je Stevo Branković, službeno trener u mlađim kategorijama, a u stvarnosti puno više od toga, čovjek koji je u klubu od njegovog osnivanja i koji zato možda i najbolje poznaje situaciju u ŽOK Šibenik.

– Ovaj klub kao da je proklet. Jer tamo negdje u rujnu prošle godine dobili smo novu upravu na čelu sa Nevenom Perišom i kada se činilo da će stvari krenuti nabolje, Periša je odstupio i otišao u ŽKK Šibenik. Tako da je klub preko noći ostao bez uprave, a na to su se nadovezali i financijski, te problemi s igračkim kadrom – kaže Branković, koji je svjestan kako bi forsiranje igranja u prvoj ligi bilo kontraproduktivno.

– Za takvo nešto nismo imali igračku kvalitetu, jer su od lani ostale tek dvije, tri igračice, a ostale su praktički djevojčice. Međutim, još veći problem su financije jer novaca za igranje 1.A lige naprosto nema niti ga bez uprave možemo  nabaviti. Zato se došlo do zaključka kako je bolje odustati, te krenuti iz početka, početi graditi klub na zdravim temeljima – objašnjava Branković, koji je iznio i svoju viziju tog ‘clean starta’.

– Moje je viđenje da se klub mora posvetiti radu s djecom, izgradnji igračica koje će za nekoliko godina biti nositeljice igre. Ako se bude pametno radilo, eto nas za nekoliko godina nazad u najviši rang. Ali ovog puta sa domaćim, šibenskim igračicama. Prema tome, nije tragedija to što smo ispali u treću ligu. Najvažnije je postaviti klub na zdravim nogama kako nam se ubuduće ne bi događale ovakve stvari – istaknuo je Branković.

POSTAVITI KLUB NA ZDRAVIM NOGAMA

Dodao je kako će uskoro biti održan sastanak s roditeljima igračica, a nakon toga išlo bi se i na sazivanje skupštine kluba na kojoj bi se izabralo novo vodstvo.

– Treba vidjeti tko je voljan preuzeti klub. Znam da su sada svi prepadnuti, da bježe od mjesta predsjednika uprave, ali mislim da vođenje kluba u trećoj ligi ne bi trebao biti neki prevelik problem. Valja samo imati dobru volju, pokazati entuzijazam, a onda bismo svi skupa išli korak po korak prema našem cilju – povratku ŽOK Šibenik u prvu ligu – zaključio je Stevo Branković.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.