" "
Više

    " "

    ŠIBENSKI KOŠARKAŠKI ‘DJELATNICI’:Možemo do medalje!

     

    Hrvatska košarkaška reprezentacija sutra (14.30 sati) protiv Finske otvara drugi krug Eurobasketa u Sloveniji. Nakon onog što su pokazali u prvom krugu (ne računajući Španjolsku) u Lijepoj našoj ponovo je zavladalo košarkaško ludilo, košarka je nakon dugo vremena ponovo in. Mnogi Repešine izabranike već vide na postolju, a oni optimističniji čak vide zlato oko vrata Šarića, Ukića, Tomića, Bogdanovića i ostalih momaka. Mi smo, pak, odlučili provjeriti kako dosadašnji nastup naših u Sloveniji vide ovdašnji košarkaški djelatnici, igrači i ‘funkcioneri’ dvaju šibenski prvoligaša, a, naravno, upitali smo ih i za prognoze, te za komentar igara Darija Šarića.

    filip-vukicevic

    Kapetana GKK Šibenik Filipa Vukičevića tako je posebno impresionirala borbenost hrvatskih igrača i činjenica da momčad nakon dugo vremena ima ‘kemiju’.

    – Dojmovi su uistinu odlični. Na otvaranju prvenstva momci su očito bili pomalo impresionirani Španjolcima i ispalo je kako je ispalo, ali su se, što je vrlo važno na ovakvim natjecanjima, odmah pribrali i pokazali se u najboljem svjetlu. Bilo je sjajno vidjeti ih kako ginu na terenu i nastave li tako mogli bi daleko dogurati. Konkretno vidim ih među osvajačima medalja – kaže Vukičević koji je ugodno iznenađen kako se Dario Šarić snašao među ‘velikim momcima’.

    gkk press litvanac janis3

    DARIJEVA ENERGIJA JE FANTASTIČNA

    – Njegova energija je fantastična, izgara na terenu, daje 100 posto na svakoj utakmici i definitivno je pokazao zašto ga smatraju najvećim košarkaškim talentom u Europi – nahvalio je svog sugrađanina Filip koji kao najvećeg kandidata za osvajanje zlata vidi Španjolsku. Baš kao i Janis Porzingis, najveće ovosezonsko pojačanje narančastih. Simpatični Latvijac ima dvostruki razlog za zadovoljstvo, jer osim Hrvatske i Latvija odlično brodi kroz Europsko prvenstvo.

    – Rezultati i igre Hrvatske nisu me iznenadili. Naime, nikad ne smiješ otpisati niti jednu reprezentaciju s područja bivše Jugoslavije, jer ovo područje uvijek je slovilo kao izvorište fantastičnih igrača. U ovoj hrvatskoj momčadi ima nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, a ostali su veliki borci i vjerujem kako može daleko dogurati, da će svakako ući u četvrtfinale, a onda je sve moguće – kazao nam je Janis, te se prebacio na Latviju koja je, podsjećamo, također izborila drugi krug.

    – To već jeste iznenađenje, naravno, ugodno. Latvija nema baš neka poznata igračka imena, ali momci već nekoliko godina igraju zajedno, igraju momčadski i jako sam sretan zbog njih. Nadam se kako će u istom ritmu odigrati i nastavak prvenstva – kaže Janis za čiji je dolazak na Baldekin najzaslužniji sportski direktor ‘Građana’ Zoran Kalpić. On ističe kako je ovo neka nova Hrvatska.

    kalpic

    – Ova naša reprezentacija po imenima možda nije najjača, ali zato ostavlja dušu i srce na terenu. Također, momčad ima glavu i rep, postoji ideja kako igrati, koju momci odlično provode na terenu. Naši ljudi su sve to prepoznali i zato ne čudi tolika navijačka podrška u Celju, koja će, siguran sam, u Ljubljani biti još veća – ističe Kalpić koji je pun hvale za Darija Šarića.

    PORZINGISA UGODNO IZNENADILI NJEGOVI LATVIJCI

    – Dario je definitivno najveći dobitak. Ulazi beskompromisno u svaki susret, nije uopće impresioniran, dapače, vidjeli smo da je u nekoliko navrata povukao momčad – kaže Kalpić koji vjeruje kako bi dobar rezultat nacionalne momčadi na Europskom prvenstvu mogao donijeti puno toga dobroga hrvatskoj klupskoj košarci.

    – Rezultati reprezentacije diktiraju interes za košarkom, pa bi se, primjerice, osvajanje medalje sigurno ‘osjetilo’ u klubovima, vjerojatno bi privuklo nove sponzore, ali i potaknuo mlade da se bave košarkom – mišljenja je sportski direktor ‘Građana’ koji i u nastavku prvenstva očekuje zanimljive utakmice.

    – Teško je prognozirati nešto, tko bi mogao do kraja. Puno toga ovisit će o inspiraciji na dnevnoj bazi, umoru, zdravstvenom biltenu. Ali, svakako treba vjerovati u naše momke, to su zaslužili dosadašnjim igrama – ističe Kalpić koji  ipak kao glavne favorite vidi Španjolce, a uz bok njima svrstava Francuze. U krug osvajača medalja vidi i Hrvatsku.

    – Mislim da možemo da bronce, bio bi to uspjeh ravan osvajanju zlata – poručio je Kalpić.

    vidacak

    Njegov kolega iz Jollyja Davor Vidačak također je pun hvale za Repešine izabranike.

    – Naša reprezentacija je pokazala da ima kvalitetu. Onaj poraz od Španjolske očito je izazvao pozitivan efekt, probudio inat u njima, kako se ono kaže ‘prebacilo ih je’, tako da sam veliki optimist u nastavku prvenstva – kaže sportski direktor ‘Bankara’. Dodaje kako će konačan plasman Hrvatske ovisiti i o tome hoće li momčad izdržati i mentalno, ne samo fizički.

    – Sve je otvoreno, a ovaj drugi krug će puno toga pokazati – kaže Vidačak. Za njega Šarićeve igre u Sloveniji nisu veliko iznenađenje.

    – Nije ovo slučajno, mali je u Ciboni imao važnu ulogu ove sezone, a sigurno su mu koristili i nastupi u mlađim selekcijama. Istina da je tamo imao drugačiju ulogu, da je bio  vođa i glavni igrač, dok je u A reprezentaciji samo ‘jedan od’, ali je samim time kako se uklopio pokazao kako je riječ o strašnom talentu – zaključio je Vidačak.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo...

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog...

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...

    Zekanoviću vrata Sabora mogu zalupiti samo preferencijalni glasovi...

    HDZ zna – zna jako dobro kako potpuno marginalnog političara uvesti u Sabor. Jednom su to već napravili pa će opet 'šlepati' fenjeraša hrvatske...

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog...

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...

    NAJNOVIJE

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo pokazati zašto smo tu gdje jesmo’

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog Zadra traži prekid crnog niza

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...

    Zekanoviću vrata Sabora mogu zalupiti samo preferencijalni glasovi nezadovoljnih u HDZ-u

    HDZ zna – zna jako dobro kako potpuno marginalnog političara uvesti u Sabor. Jednom su to već napravili pa će opet 'šlepati' fenjeraša hrvatske...

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog doručka

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...