Šibenski suci zbog straha ne žele suditi Janjevu, uskočili Splićani

Da je sudački poziv opasno zanimanje nije tajna. Pogotovo u nižim nogometnim ligama gdje su suci osim verbalnom nerijetko izvrgnuti i fizičkom nasilju, i to ne samo od ‘navijača’ nego i od igrača. Za jedan od ‘najnezgodnijih’ terena u Hrvatskoj slovi onaj u Kistanjama. Tamošnji županijski ligaš skupio je lijepu kolekciju suspenzija zbog raznih izgreda. Posebno se pamti slučajod od prije tri godin kad su igrači DOŠK-a skoro ličnovani. Posljedica svega bila je da su trojica igrača Janjeva doživotno izbačena iz nogometa, četvorica su zaradila dvogodišnju suspenziju, dok je klub bio izbačen iz lige za tu i sljedeću sezonu.

Međutim, u Janjevu, čini se, nisu naučili lekciju, pa su prošlog tjedna dvojica njegovih igrača ponovno iskočili iz okvira normalnog ponašanja na nogometnim terenima. Naime, na gostovanju kod siverićkog Rudara dvojac je, nezadovoljan sudačkim odlukama, vrijeđao suca, što i nije nešto neuobičajeno, ali se nisu zaustavili na tome, nego su mladom arbitru otrgnuli i kartone iz ruke. Zbog toga su obojica zaradila šestomjesečne suspenzije.

Ali, to očito nije zadovoljilo suce iz Nogometnog saveza Šibensko – kninske županije. Naime, šibenski suci odbili su suditi Janjevu, i to i na domaćem i na gostujućem terenu. Potvrdio nam je to i povjernik Županijske nogometne lige Hrvoje Kulušić.

– Istina je, šibenski suci odbili su suditi Janjevu. Zašto? Zbog straha, boje se za svoju sigurnost. Zbog toga smo bili prisiljeni angažirati suce iz splitskog Saveza, koji su nam izašli u susret i već su odradili dvije utakmice Janjeva, onu u Unešiću protiv Zagore II i jučerašnju u Kistanjama protiv Šibenika II – kazao nam je Kulušić.

Dodaje kako razumije da domaćim sucima nije svejedno.

– To su mahom mladi momci kojima se, kao i svakom, može dogoditi pogreška, ali zar je to razlog za nasrtaj na njih? Nadam se i vjerujem da u Janjevu više neće biti takvih ili sličnih incidenata, jer ovo je samo nogomet. Uostalom, njihova utakmica protiv Zagore kao i ona domaća protiv Šibenika II, koliko čujem od delegata, prošla je bez ikakvih problema, bez iti jednog incidenta. Čak je i publika bila na nivou – veli povjernik ŽNL.

Pitamo ga do kada će Janjevu suditi splitski arbitri?

– Do kraja prvog dijela lige sigurno, a za dalje ćemo vidjeti – zaključio je Hrvoje Kulušić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.