Šifo odigrao svoje za ‘Vatrene’, ali dolazi vrijeme Duje Ćalete – Cara

Reprezentativna karijera Gordona Schildenfelda po svemu sudeći je završena. Šibenski stoper više nije u vidokrugu izbornika Ante Čačića, što potvrđuje aktualna, kosovsko – finska akcija,ali i ona prije nje, turska.  Naime, umjesto ozljeđenog Lovrena u A vrstu pozvan je mladi stoper Rijeke Matej Mitrović, koji se protiv Kosova upisao i u listu strijelaca, a Šifi u prilog ne ide ni to što je Čačić zbog brojnih ozljeda u Skadar vodio samo 18 igrača, dakle, nije osjetio potrebu da do nedavno standardnog reprezentativca pozove reda radi, makar zbog starih zasluga.

sifo

Ruku na srce, trenutačna Schildenfeldova forma daleko je od reprezentativne, mnogi upravo u njega upiru prstom kada je riječ o propusnosti Dinamove obrane. Stoga ne čudi što ga je novi trener modrih Ivaylo Petev protiv Hajduka posjeo na klupu. Šifi u prilog ne idu ni godine, zagazio je u 31., a dolaze mladi lavovi, željni dokazivanja. Poput Mitrovića. Dakle, sve vodi tome da je Gordon već odigrao svoju posljednju utakmicu za ‘Vatrene’.

Jedan od spomenutih, nadolazećih mladih lavova je i Duje Ćaleta – Car. Mladi stoper iz Bilica bio je na širem popisu za Euro u Francuskoj i njegovo vrijeme dolazi. On je još uvijek bliži U21 reprezentaciji, čiji je neizostvani član.

hrvatska san marino mladi vatreni 111115 1

Na žalost, Nenad Gračan neće moći računati na njega za odlučujući kvalifikacijski dvoboj sa Švedskom (10. listopada) s obzirom da odrađuje suspenziju zbog kartona. Međutim, ne bude li nekih nepredviđenih okolnosti, Duje je predodređen za očuvanje šibenske kvote u A reprezentaciji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.