Šibenski trener dobio prvi otkaz u karijeri

Širko predvodio Peju u osvajanju Kupa, Šarinu ‘ukrali’ trofejFoto: Facebook

Henrik Širko osvojio je svoj prvi trofej na Kosovu. Njegov klub Peja pobjednik je Kupa Kosova, a najzaslužniji za to upravo je šibenski košarkaš. Širko je, naime, proglašen MVP-jem Final Eighta. Njega je na Kosovo ‘povukao’ Jeronimo Šarin, kojem je, na žalost, uskraćena prilika da podigne trofej. Šibenski trener je, naime, dobio otkaz uoči završnice Kupa. Razlozi, kako je sam kazao, nemaju veze s košarkom, odnosno, kako doznajemo, sve je ‘puklo’ zbog novaca, tako da će se najvjerojatnije sa svim pozabaviti Fiba.

Unatoč tome što ga nije bilo na klupi, Šarin osvajanje Kup drži i svojim uspjehom.

– Prošlo je više od pet mjeseci od kada sam stigao u KB Peju, suočio sam se s milijun različitih problema u tom periodu, od kojih većina nema veze s košarkom, ali ovih dana ekipa koju sam ja selektirao, zajedno s mojim stožerom, osvojila je Kup, tako da sam zaboravio na sve probleme i jako sam ponosan na moju ekipu. Znam da moje ime neće biti ispisano na ovom trofeju, jer sam neposredno prije završnice dobio otkaz, prvi u mojoj karijeri, ali nitko mi ne može oduzeti osobnu satisfakciju – stoji u emotivnoj objavi koju je Jeronimo Šarin objavio na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Šarin je šest sezona uspješno vodio GKK Šibenik, nakon čega je preuzeo kosovoski Sigal Prishtinu. Prije Peje vodio je još jedan klub s Kosova, Bashkimi, ali i albansku Vllazniu te libanonski Antonin. Kako je kazao, otkaz u Peji prvi mu je u karijeri.

– Možda će ‘hejteri’ misliti da sam ljut, ali nisam, bolji i veći treneri dobivali su otkaz, zašto bih ja bio iznimka. Ponosan sam jer sam napravio sve što sam mogao, ali kako sam kazao, ‘nekošarkaške’ stvari koje su isprovocirale moju smjenu ne može nitko kontrolirati – napisao je Šarin, dodajući kako nigdje nije upoznao toliko dobrih ljudi kao u Peji, dok je svom nasljedniku poželio puno sreće i te ‘da ima manje problema od njega’. Imao je poruku i za one koji su ga smijenili.

– Onima koji nemaju kulturu ni osnove bontona, koji se nisu udostojili reći mi ni hvala za sve što sam učinio, takvima poručujem da se nikad neću spustiti na njihovu razinu komunikacije i ponašanja. Želim im stoga sve najbolje – poručio je Šarin, a svoju je objavu završio ‘poslovicom’ koju bismo mogli prevesti – sve se vraća, sve se plaća.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.