Skelin smijenjen, Lindi Antić Borak novi mandat na čelu mlade reprezentacije, Stipe Bralić u Stručnom savjetu za žensku košarku

Ono što su ‘znale i ptice na grani’, dobilo je službeno potvrdu – Ivica Skelin razriješen je s mjesta izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije. Odluka o njegovoj smjeni donesena je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza.

– Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana izbornika muške seniorske reprezentacije, odnosno nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, izbornik Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te suradnji i podršci tijekom proteklog razdoblja – izvijestili su iz HKS-a.

Na sjednici su donesene još neke odluke, a dvije njih tiču se sadašnjeg, odnosno bivše trenerice Ženskog košarkaškog kluba Šibenik. Naime, Stipe Bralić imenovan je za člana Stručnog savjeta za žensku košarku, dok je njegova prethodnica na klupi sastava s Baldekina Linda Antić Borak dobila novi mandat na čelu U20 ženske reprezentacije. Odluka je očekivana s obzirom da je mlada reprezentacija, predvođena šibenskom trenericom, izborila plasman u elitnu europsku diviziju nakon što je prošlog ljeta na Europskom prvenstvu B divizije osvojila broncu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.