Ski klub Šibenik poziva na Otvoreno prvenstvo županije u alpskom skijanju

Organizatori su na druženje pozvali Niku Fleiss, Daga Modrića i još nekoliko poznatih imena cro skijanja, pa ostaje vidjeti hoće li se odazvati

U organizaciji Ski kluba Šibenik, 14. veljače, u Parku prirode Blidinje, održat će se deveto izdanje Otvorenog prvenstva Šibensko – kninske županije u alpskom skijanju. Osim same utrke održat će se još niz popratnih događaja, poput škole skijanja za djecu i odrasle, natjecanja u sanjkanju, kao i predavanja o alpinizmu i skijanju koje će održati eminentni predavači Stipe Božić, vjerojatno najpoznatiji alpinist s ovih područja, te Ivica Franjko Frankie, dugogodišnji suradnik obitelji Kostelić. Moglo bi na županijskom prvenstvu biti još nekoliko poznatih imena. Naime, organizatori su na druženje pozvali Niku Fleiss, Daga Modrića i još nekoliko poznatih imena cro skijanja, pa ostaje vidjeti hoće li se odazvati. Kad se sve zbroji, ‘zimske radosti’ u PP Blidinje trajati od 13. do 15. veljače.

ski klub sibenik 2

– S obzirom da Ski klub Šibenik nema aktivnih natjecatelja smatramo da je ovaj klub mjesto za okupljanje skijaša amatera i zaljubljenika u skijanje, koji svojim članovima, ali i svima ostalima, daje podršku sa svim vezanim za skijanje (pomoć oko organizacije putovanja, savjetovanje i pribavljanje skijaške opreme i sl.). Sama utrka je revijalnog karaktera, što ne znači da neće biti interesantne borbe među natjecateljima, ali i ovaj put težište stavljamo na edukaciju djece i odraslih koji će po prvi put stati na skije, te žele podršku educiranih učitelja. – ističu iz Ski kluba Šibenik, koji je, naglašavaju, osnovan s ciljem edukacije skijaša s našeg područja.

ski klub sibenik 3

– Nakon osnivanja kluba i njegove promocije skijanja, po nekakvom našem skromnom mišljenju, udvostručio se broj skijaša u Šibensko –  kninskoj županiji.
Također, bitno je naglasiti da su zaljubljenici u snijeg i skijanje iz naše županije postali svjesni važnosti i uloge škole skijanja, te sigurnosti na stazi, tako da od nastanka kluba većina skijaša početnika od samog početka kreće sa školom skijanja, kao jedinim ispravnim putem, a ne samouki kao što smo mi nekada bili, te na taj način izazivali incidentne situacije na stazama i ozljeđivali sami sebe – objašnjavaju u Ski klubu Šibenik, dodajući kako, na žalost, ove godine neće biti organiziranog prijevoza kao prije dvije godine. Sve ostale informacije oko Otvorenog prvenstva, kao i detaljan program, možete pronaći na facebook stranicama Ski kluba Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.