Skradin bi mogao postati stalna ljetna baza međunarodnog Aikido Teama

Drugu godinu zaredom u Skradinu boravi Međunarodni Aikido team. Njihov trener sensei Dirk muller već nekoliko dana u tamošnjem Scardona Cro Combat Centru održava dvodnevne treninge, ujutro i navečer, i tako sve do sutra, kad je posljednji dan seminara.

A čini se kako bi ljubav Skradina i Aikido grupe, koju čine predstavnici iz Švedske, Slovačke, Rumunjske, Njemačke i iz  brojnih drugih zemalja, mogla postati trajna jer su ovi potonji zainteresirani da se internacionalne radionice u gradiću na rijeci Krki održavaju svake godine sredinom srpnja. Protiv takve ideje nemaju ništa protiv ni u skradinskoj Turističkoj zajednici.

aikido 1

– Budući da Skradin želi svoju ponudu, osim na ljepotama NP Krka, bazirati i na ostalim prirodnim i kulturnim znamenitostima i atrakcijama poput šetnje starom gradskom jezgrom, povijesnim i arheološkim lokalitetima poput srednjovjekovne utvrde Turine, Bribirske Glavice, Maraguše, Đardina, te zaštićenih prirodnih vrijednosti Prukljana i ornitološkog rezervata Guduća, uz promociju sportskog turizma za koje imamo izvanredne uvjete, te eno-gastro ponude, u ovakvim grupama vidimo značajan potencijal. Turizam ne čine samo statistike dolazaka i noćenja, mi želimo biti prepoznati od odabranih segmenata turističkog tržišta i postati razlog njihovog odabira upravo naše destinacije za provođenje aktivnog godišnjeg odmora. Ovakvi seminari i buduće aktivnosti su prilika da se ljudi upoznaju s kompletnom turističkom ponudom Grada Skradina i požele provesti najmanje pet dana ovdje. Za to im svakako nudimo pregršt razloga – kazao je Damir Nakić, direktor Turističke zajednice Grada Skradina.

Kažimo kako je spomentui Dirk Müller jako poznat u međunarodnim Aikido okvirima i visoko rangiran u japanskom Aikido savezu. Aikido Team je također u uskoj suradnji s dopredsjednikom hrvatskog Aikido saveza Jakšom Alfirevićem, a sve u cilju jačanja suradnje među državama i  unaprjeđivanja cijelog događaja u 2017. godini.
 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.