Skradinska ljepotica u svibnju će 10. godinu ugostiti automobilistički spektakl

Skradin će u svibnju desetu godinu zaredom biti domaćin utrke Prvenstva Hrvatske u brdskom automobilizmu. ‘Oktanski cirkus’ zabrujat će na jednoj od najljepših staza u Hrvatskoj 14. i 15 svibnja, a osim za domaće prvenstvo, utrka će se i ove godine bodovati za Šampionat Bosne i Hercegovine, kao i za Prvenstvo Hrvatske povijesnih vozila.

Danas je održan prvi sastanak organizacijskog odbora utrke, a konkretnije pripreme, poput čišćenja staze, počinju već sutra.

– Ovog vikenda na Sljemenu je prva utrka sezone, pa će nam ona biti kao vodilja koliko sudionika možemo očekivati na našoj utrci. U svakom slučaju bit ćemo zadovoljni ako na startu bude oko 80 vozača, kao što je to bilo lani – kaže Vlatko Mikulandra, tajnik Auto kluba Mihovil, koji je organizator skradinske utrke.

skradin trka

Na žalost, ni ove godine na skradinskom brdu neće biti uvijek atraktivnih formula, jer staza ne zadovoljava sigurnosne uvjete za Kategoriju 2. Za to, ističe Mikulandra, nedostaje nekih 700 metara ograde.

– Nadam se da će Grad nešto učiniti po tom pitanju i da će se sljedeće godine formule vratiti u Skradin, a postoji mogućnost da se  dogodine naša utrka boduje i za Prvenstvo Austrije – zaljučio je Mikulandra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.