Slaven Bilić u Saudijsku Arabiju vodi i jednog Šibenčanina

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nedavno je preuzeo kormilo Al-Ittihada, najstarijeg kluba u Saudijskoj Arabiji, a na Bliski istok povest će još tri svoja sunarodnjaka, u svojstvu pomoćnika. Član njegovog stručnog stožera bit će i Šibenčanin Dean Računica, dok su preostala dvojica Aljoša Asanović i Tonči Gabrić.

Računica je posljednji trenerski angažman imao u Melbourne Knightsima, gdje je bio prvi Asanovićev asistent. Šibenčanin je već surađivao s Bilićem i to u reprezentaciji. Naime, tadašnji izbornik Bilić angažirao ga je kao skauta suparnika za vrijeme kvalifikacija, kao i na samom Euru 2008. godine.

Računica je igračku karijeru počeo u Šibeniku, nakon čega je zapažen trag ostavio u Hajduku, čije je bolje branio u nekoliko navrata. Igrao je još u Salzburgu, Hapoelu, Kini. Što se tiče trenerske karijere, bio je pomoćnik u Hajduku, onda je 2010. godine postao prvi trener trećeligaša Uskoka iz Klisa, a dvije sezone vodio je i sinjski Junak.

(foto: Melbourne Knights) 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.