Sljedeće sezone kreće Druga ABA liga sa Šibenikom u njoj?

Kako ulazimo u drugi dio košarkaške sezone tako se ponovo sve glasnije priča o izgledu regionalne lige u sljedećoj sezoni. Između ostalog, neslužbene informacije govore kako bi konačno trebala zaživjeti i Druga ABA liga, što je ideja koja se vrti posljednjih nekoliko godina. Sada je, izgleda, sazrijelo vrijeme za njezinu realizaciju.

Neslužbene informacije trenutno govore o dva moguća formata te  lige. Prema prvom ona bi bila jedinstvena i brojala bi 12 klubova, a s obzirom na važeće koeficijente, u njoj bi igrali po tri hrvatska i srpska kluba, po dva Slovenska i Crnogorska, te po jedan makedonski i  bosanskohercegovački. Drugi format koji se spominje je onaj po kojem bi Druga ABA liga bila podijeljena na Zapad i Istok, gdje bi u onoj prvoj skupini igrali klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a u istočnoj klubovi iz Srbije, Makedonije i Crne Gore. Nakon završetka regularnog dijela igrao bi se play off, a koji bi dao ukupnog pobjednika lige. Ako bi se gledalo trenutno stanje na ljestvici A1 lige, među regionalnim drugoligašima, uz Zagreb i Kvarner, bio bi i GKK Šibenik. Međutim, spominje se i mogućnost prema kojoj bi se sudionici te lige birali prema tradiciji, posjećenosti i sličnim parametrima. I po tim kriterijima klub s Baldekina ne bi smjela zaobići pozivnica.

Ima, doduše i onih koji se pitaju ima li takva liga smisla, i po čemu bi utakmica između Šibenika i Heliosa bila zanimljivija od one između Šibenika i Alkara, te onih koji upozoravaju kako bi daljnja ‘regionalizacija’ košarke ‘ubila’ A1 ligu. U svakom slučaju, nešto se ‘zakotrljalo’, a gdje će se u konačnici ‘otkotrljati’ saznat ćemo valjda uskoro.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.