Slobodni pad se nastavlja, sljedeća postaja županijska liga!

Posljednja akcija izvlačenja Šibenika iz ralja treće lige nije uspjela. Pokazalo se kako mu ni svemoćni Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza ne može pomoći. Ili bolje reći, ne želi pomoći. Umotvorina glavešine iz Rusanove da se 2.HNL od sljedeće sezone sastoji od dvije lige od po deset klubova  unaprijed je bila osuđena na propast, bilo je jasno kako će Ministarstvo sporta odbiti taj prijedlog. Sumnjamo da su ‘spasioci’ zaboravili pravilnik HNS-a koji kaže kako se sustav natjecanja mora znati najmanje godinu dana prije početka prvenstva.

IGROKAZ RUSANOVE

Čini nam se kako je prije svega bilo riječ o pranju savjesti HNS-a, ali i manevru da se krivnja za izgon Šibenika u treću ligu prebaci na ministra Jovanovića. Kao, eto, mi smo htjeli pomoći, ali ispriječilo se Ministarstvo. Da im je uistinu stalo do Šibenika, da Vrbanović i ekipa uistinu misle kako je ostanak Šibenika od višeg interesa, a što su pokušali prodati predstavnicima Ministarstva, onda bi uvažili prigovor Šibenčana i dali mu licencu. Ne bi bilo prvi put da HNS i njegova Komisija za licenciranje zatvaraju oči pred nepravilnostima, da se licence dilaju šakom i kapom. Dakle, sve ovo što se događalo posljednjih dana bio je samo još jedan igrokaz u režiji Rusanove.

Valjda će sada i na Šubićevcu konačno prihvatiti realnost,  činjenicu da je Šibenik u slobodnom padu, opterećen sa više od 60 milijuna kuna duga i da je kraj tog pada ne u trećoj, nego u županijskoj ligi. Valjda je sada i Goranu Pauku jasno da je klub ‘smrtno bolestan’ i da mu spasa nema. Ako je postojalo i mrvu nade da će preoblikovanje kluba biti uspješno završeno,  kako će se u petom upisnom krugu koji je upravo u tijeku dogoditi čudo i da će se prikupiti potrebnih pet milijuna kuna, sada je valjda jasno kako od toga neće biti ništa.

I sam Pauk nam je nakon odbijanca Izvršnog odbora kazao kako će uskraćivanje licence negativno utjecati na proces preoblikovanja.

– Teško je provesti preoblikovanje kada si prvoligaš i drugoligaš, a kamoli ako si u trećoj ligi – rekao je predsjednik HNK Šibenik.

UPITNO PREOBLIKOVANJE

Dakle, sve i da je Ministarstvo prihvatilo prijedlog iz Rusanove, uspješan završetak pretvorbe šibenskog nogometnog kluba bio bi, blago rečeno, vrlo upitan. Ovako, to je nemoguća misija, a to znači – stečaj. A to opet znači kako će Šibenik sljedeće sezone igrati u najnižem rangu, u županijskoj ligi. To se od početka činio kao puno realniji scenarij nego onaj da će narančasti igrati u 2.HNL – jug. Doduše, sve je više onih koji smatraju kako bi ustvari i bilo bolje da Šibenik krene od nule, da zbog stečaja padne u županijsku ligu. Proglašenjem stečaja klubu bi se izbrisali svi dugovi i, ekonomskim rječnikom kazano, imao bi clean start. Sa novim ljudima.

Pauk: I dalje vjerujem u uspješan završetak preoblikovanja

Iako je svjestan kako je nakon definitivnog izbacivanja Šibenika u treću ligu teško očekivati uspješan završetak preoblikovanja, predsjednika kluba Goran Pauk i dalje drži nada kako će taj proces biti završen happy endom.

– Ma koliko čudno zvučalo, još uvijek se nadam kako ćemo pronaći način da postupak privedemo kraju u skladu s našim željama. Želim vjerovati kako će se u ovom petom krugu naći neki investitor i da klub neće propasti. U to ću vjerovati dok postoji iti malo nade – kazao nam je Pauk.

Ono s čim se pomirio jest da će Šibenik sljedeće sezone igrati u trećoj ligi.

– Na žalost, završilo se kako se završilo, i nema nam druge nego poštovati tu konačnu odluku. Iako ne odustajem od toga da nam je nanesena velika nepravda – zaključio je Pauk.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.