Slovenci u našem moru izbacili obje Valove posade u borbu za treće i četvrto mjesto

Drugi dan European Match Race Toura u Šibeniku je protekao u znaku vrlo slabog vjetra koji je počeo puhati tek u vrijeme ručka. Po takvim uvjetima plan da se odjedri cijeli zamišljeni program nije mogao biti izveden. Naime, plan organizatora je bio da se završi krug jedrenja svatko protiv svakog započet u petak i da se napravi još jedan sličan krug. Vjetar to nije dozvolio, pa se zbog toga pokrenuo plan B koji je nakon završetka prvog spomenutog kruga, zvanog Round Robin, predvidio jedrenje polufinala.

U polufinale su ušle četiri prvoplasirane posade. Najbolje plasirani nakon Round Robina, slovenska posada Dejana Presena, imali su mogućnost biranja svojih protivnika. Izabrali su četvrte na rang ljestvici, mlađu Šibensku ekipu kojoj je kormilar Marko Smolić.

IMG_5556

U drugom paru su bili druga Šibenska posada, drugoplasirani nakon Round Robina, ekipa Tea Piasevolija i trećeplasirani, Slovenci predvođeni Jurom Jerkovičem.

Jedrili su na dvije dobivene regate i u obje kombinacije Slovenci su bili uspješniji i pobijedili su s omjerom 2:0. Tako su se dobila dva para koji će u finalu jedriti za prvo, odnosno treće mjesto. S obzirom da je ukupan broj ekipa na regati neparan, rasplet donjeg dijela ljestvice se jedri po sustavu King of the castle. Trenutno dvije posljednje posade nakon Round Robina jedre do dvije pobjede i pobjednik izlazi na megdan petoplasiranoj posadi.

IMG_5715

Nažalost, prognoza predviđa kišu, ali organizator se nada da će se ispuniti dio s vjetrom, koji najavljuje dosta atraktivnije akcije na moru nego što su bile prva dana regate.

IMG_5545

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.