Solarisovi Ivan Malenica i Toni Šparada na pripremama za Europsko, odnosno Svjetsko prvenstvo

Dok su seniori već u akciji, i odlično im ide na Europskom prvenstvu u Barceloni, mlade hrvatske vaterpolske reprezentativne vrste tek počinju pripreme za ovoljetna velika natjecanja. U Varaždinu se tako pod vodstvom novog Solarisovo trenera Joška Krekovića okupila U19 reprezentacija. Nju od 26. kolovoza do 2. rujna očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Minsku. Među 17 pozvanih igrača je i Solarisov Ivan Malenica, koji će pokušati izboriti mjesto na konačnom popisu.

vaterpolo u19

– Trenutačno imam na okupu 17 igrača ili 14 plus trojicu vratara i nalazimo se na samom začetku priprema. U petak počinje vrlo jaki turnir na kojem ćemo do nedjelje odigrati utakmice protiv momčadi Mađarske, Grčke, Crne Gore i Srbije. Budući da smo u jeku priprema, onog težeg dijela, tu me doista rezultat ne zanima, niti ga je objektivno i očekivati – kazao je Kreković, pod čijom će paskom mladi vaterpolisti u Varaždinu trenirati do 22. srpnja, nakon čega dobivaju nekoliko dana odmora, a potom slijedi nova runda priprema, od 27. srpnja do 2. kolovoza, u Sisku. Dan kasnije odlazi se u Kaposvar, gdje će do 5. kolovoza sparirati s domaćinom Mađarskom, a onda slijedi selidba u Split.

Hrvatska U18 reprezentacija otputovala je veću Mađarsku, gdje će u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo (domaćin je upravo Mađarska) igrati na jakom turniru, a na kojem još sudjeluju Italija, Kanada i domaća reprezentacija. Boje Solarisa u juniorskoj vrsti brani Toni Šparada.

(foto: VK Solaris/HVS)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.