SP KLASE LASER 4.7.: Marko Smolić plasirao se u zlatnu skupinu

U nizozemskom Medembliku u tijeku je Svjetsko juniorsko prvenstvo za klasu Laser 4.7, a na kojem boje Hrvatske brane mladi ‘Valovci’ Ante Jušić i Marko Smolić. Kakva je situacija nakon desetak dana natjecanja za Valove klupske stranice ispričao je trener Teo Piasevoli, koji je također u Nizozemskoj.

– Vremenski uvjeti na regatnom polju su netipični za ovo područje, jer su se svi spremali za jedrenje po jakom vjetru, dok su naposljetku prevladale bonace i lagani vjetrovi. Ta promjena je unijela velike probleme skoro svima, a pogotovo fizički težim jedriličarima, jer po takvim uvjetima ne mogu ostvariti brzine poput onih koje ostvaruju laganiji momci. To se kod naše ekspedicije očitovalo na razlici ulazaka u cilj Marka i Ante. Marko je mlađi i laganiji jedriličar od Ante i nakon početnog prilagođavanja regatnom polju krenuo je s dobrim plasmanima te je nakon samo 5 održanih kvalifikacijskih plovova zauzeo ukupno 53 poziciju. Ona mu je bila dovoljna za ulazak u zlatnu skupinu flote na ovom Svjetskom prvenstvu, a ono što daje posebnu draž ovom rezultatu je to što se Marko nalazi i u konkurenciji jedriličara do 16 godina. U toj konkurenciji je trenutno na 13. mjestu! Ante je imao dva relativno dobra ulaska, dok u preostala tri jedrenja sa svojom masom nije mogao brže jedriti i unatoč taktički vrlo dobrim startevima i početcima plovova u cilj je ulazio oko 50. mjesta. Svi ti rezultati trenutno daju ukupno 155. mjesto, a kako je Ante stariji od 16 godina ne nalazi se i na drugoj bodovnoj ljestvici – izvijesti je Piasevoli.

Inače, na SP-u nastupa 257 mladih laseraša pred kojima su tri finalna dana regate.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.