SP KLASE LASER RADIAL: Marin Desabota skočio na 12. mjesto kod seniora, juniora Antu Jušića napala jaka zubobolja

Drugog dana Svjetskog prvenstva klase Laser Radial iz irskog Dun Laoghairea stižu jako dobre vijesti. Naime, Marin Desabota je u seniorskoj konkurenciji, u jučer jedinom održanom plovu zauzeo odlično peto mjesto i trenutno se u ukupnom poretku nalazi na jako dobrom 12. mjestu.

U juniorskoj konkurenciji Marko Smolić i dalje je bolje plasiran od Ante Jušića i to s jednim rezultatom manje. Trenutno je vlasnik 14. i 19. ulaska u cilj, dok je Ante uknjižio 38., 48. i 18. mjesto.

To 18. mjesto rezultat je jedinog jedrenja što je Antina grupa imala danas, a za jučerašnje rezultate ima vrlo dobro opravdanje. Naime, našeg je mladog jedriličara uhvatila zubobolja zbog koje je čak završio na hitnoj interevenciji kod zubara.

jk val 1

– Nadamo se da će bol oslabiti dovoljno da se može totalno koncentrirati na jedrenje – javio se iz Irske trener Valovaca Teo Piasevoli.

Pred flotom su još dva dana kvalifikacija (uključujući i današnji), a za ulazak u zlatnu skupinu Marko i Ante trebaju se plasirati u prvu četvrtinu bodovne ljestvice.

– Za Marka se može reći da je već jednom nogom u njoj, a Ante će se morati dobro potruditi da mu se pridruži – zaključio je  Teo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.