‘SPARING’ S IVANOM ZORIČIĆEM: ‘Uživam na tatamiju, borim se ono baš za svoju dušu’

Ivan Zoričić trenutno je aktivan na tri polja. Kada se ne bori na nekom natjecanju, onda trenira nove, mlade generacije karataša i karatašica, a nedavno je imenovan i predsjednikom Zajednice sportova grada Drniša. Tu je i njegov ‘regularan’ posao u školi. I sve to Ivan odrađuje i više nego uspješno, o čemu svjedoči i njegov ‘CV’. Ivan je višestruki najbolji sportaš grada Drniša, vlasnik priznanja najboljeg sportaša Šibensko – kninske županije, standardni je član hrvatske karate reprezentacije i osvajač brojnih odličja s domaćih i međunarodnih natjecanja. Gomila medalja u vitrinama Karate kluba Drniš (ali i Karate kluba Šibenik) i konstantno izbacivanje novih generacija hrvatskih reprezentativaca govore    da mu itekako leži i trenerski posao. A kako se snalazi u onoj  najsvježijoj, predsjedničkoj funkciji?

– Ta naša drniška Zajednica sportova još je u povojima tako da se svi skupa još prilagođavamo, tražimo joj svrhu u ovoj našoj sredini. Pokušavamo sve to ustrojiti na najbolji mogući način tako da nas čeka puno posla, ali veselim se svakom izazovu, pa tako i ovom – kaže Ivan.

 

Pitamo ga gdje se najbolje osjeća, na tatamiju kao borac, kraj njega kao trener ili u uredu kao ‘funkcioner’?

– Ha, sve ima svoje draži, ali još uvijek se najbolje osjećam kada sam na tatamiju, u središtu akcije. Što se, uostalom, i vidi iz mojih rezultata – ističe Zoričić.

ivan zoricic ured

Da, ti rezultati govore kako je iza njega još jedna uspješna godina.

– S obzirom da sam imao problema s nekim manjim ozljedama, zbog čega sam morao pauzirati, povratkom na borilište ne da sam zadovoljan, nego prezadovoljan. Osvojio sam zlata na dva super jaka turnira, na Croatia Openu u Rijeci, te na turniru Premier lige u Salzburgu, a dobrom nastupu nadam se i na predstojećem Ekipnom prvenstvu u Slavonskom Brodu – izvijestio nas je Ivan.

Da je sa svojim kolegama u klubu odradio i dobar trenerski posao, osim brojnih medalja koje su ove godine osvojili njegovi ‘štićenici’, govori i to što su poziv u nacionalnu vrstu zaslužile Petra Čatlak i Bruna Cvitanović.

– Treniranje karatea je dugotrajan proces želiš li doći do nekog visokog natjecateljskog nivou. Treba proliti puno znoja. Ono što mogu kazati je da sam prezadovoljan mojim učenicima, njihovim angažmanom i trudom, a sve to vraća im se u obliku sjajnih rezultata. Na svima nama je da nastavimo naporno raditi, pa će takvih rezultata, medalja i poziva u reprezentaciju biti i u buduće – ističe Ivan.

karate zoricic

Kako smo kazali, do kraja ove godine čeka ga još nastup na Ekipnom prvenstvu Hrvatske. A kakvi su mu planovi za sljedeću, ali i za narednih nekoliko godina?

– Uistinu ne znam. Moja je želja da trajem što duže, ali to će, naravno ovisiti o zdravlju, o mom fizičkom stanju. Još uvijek se osjećam jako dobro, ide mi neloše, a ono što je najvažnije, sada sam u tim godinama da uistinu uživam na tatamiju, borim se ono baš za svoju dušu – zaključio je Ivan Zoričić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.