SPEKTAKL U ŠIBENSKOM ZALJEVU: Krkina regata iz Zatona seli u Šibenik?

– Sve će prije svega ovisiti o vremenskim uvjetima, s obzirom da je staza u Zatonu zaklonjena od vjetra, dok bi, s druge strane, malo jači vjetar predstavljao velik problem veslačima u Šibeniku – kaže Milan Radečić 

U tijeku su pripreme za novu klupsku veslačku sezonu koja počinje 7. ožujka, kada će u Splitu biti održana prva regata Kupa Dalmacije. Posljednjeg vikenda u ožujku na rasporedu je, pak, regata koju u sklopu istog natjecanja organizira VK Krka, a koja bi se ove godine umjesto u Zatonu mogla održati u Šibeniku.

Naime, priče o preseljenju pojavile su se već prošle godine, a osim logističkih (manjak parkinga, skučenost,…), kao razlog se navode i oni ‘promotivni’.

– Mislim da bi to bio pravi spektakl, da bi regatu s rive pratio velik broj ljudi, što bi doprinijelo popularizaciji ovog sporta. Sjećam se da se, dok sam bio dijete, regata veslala od klupskih prostorija u Docu pa do Katedrale – kazao nam je tom prilikom Milan Radečić, glavni trener u VK Krka.

vk krka radecic milan

Danas nam je, pak, ponovio, kako je priča o preseljenju regate u Šibenik i dalje vrlo aktualna.

– Da, i dalje se ozbiljno razmišlja o tome, i ponavljam, mislim da bi to bio pravi potez. Ali, sve će prije svega ovisiti o vremenskim uvjetima, s obzirom da je staza u Zatonu zaklonjena od vjetra, dok bi, s druge strane, malo jači vjetar predstavljao velik problem veslačima u Šibeniku – kazao nam je Radečić.

Dakle, smiluje li se vrijeme, krajem ožujka mogli bismo uživati u pravoj veslačkoj poslastici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.