Splićanki Hani priznanje ‘Valovi Šibenika’ zbog spašavanja kolege jedriličara Marka Smolića

Priznanje ‘Valovi Šibenika’ za 2013. godinu dodijelit će se Hani Dragojević iz JK ‘Labud’ Split za hrabrost koju je iskazala na regati ‘Spring cup’ u Opatiji 07. travnja 2013. godine, kada je ne oklijevajući skočila iz svoje jedrilice u hladno more kako bi pomogla jedriličaru Marku Smoliću iz JK ‘Val’ Šibenik koji je bio u pogibeljnoj opasnosti zbog zapletanja konopca za dio opreme.

Priznanje će Hani biti uručeno u subotu 7. prosinca u Azimutu.

Osim velike hrabrosti, ovim podvigom Hana je iskazala i nesebičnost jer je ugrozila vlastitu sigurnost kao i plasman u regati koja je bila u tijeku. Njezin čin je pravi primjer pomorske solidarnosti i pomaganja u nevolji, načela kojeg se trebaju držati i svi jedriličari.

Priznanje ‘Valovi Šibenika’ dodjeljuje JK Val Šibenik za najpožrtvovnije spašavanje i traganje na moru za period između dva blagdana sv. Nikole zaštitnika pomoraca. Nagrada je osmišljena 2012.g. i te godine uručena je posadi broda Lučke kapetanije Šibenik za požrtvovano spašavanje hrvatske jedrilice sa sedam članova posade na regati Jabuka 2005. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.