‘Sreća da igramo protiv Islanda jer inače ne bi imali šanse za SP’

– Nije ispalo dobro za nas, s obzirom na igrača više od 50. minuti trebali smo puno više napraviti. U prvom dijelu bilo je dosta ubačaja, ali ono što me smeta, a to se događa već četiri-pet utakmica, je da kod tih ubačaja nijedan igrač ne ide na prvu stativu. A tamo uvijek mora biti igrač, koji će odvući stopere. Tako je bilo i protiv Islanda, njihovi stoperi i vratar s lakoćom su pokupili sve ubačaja. Bili smo spori, ta lopta iz zadnje linije dugo putuje i to moramo promijeniti u uzvratu. Islandu će utakmica u Zagrebu više odgovarati, oni na svom terenu moraju kreirati, a nemaju kvalitetu za to. U gostima igraju čvrsto, brzo izlaze u kontru. No, vjerujem da ćemo mi biti ti koji će otići u Brazil – kazao je Jarni.

Nekadašnji Hajdukov trener Goran Vučević pokušavao je pronaći pozitivne stvari.

– Nismo bili kakvi smo trebali biti. Otpočetka se nismo nametnuli kao favoriti, a takva Hrvatska mora biti. Igrali smo sporo, nije bilo tečnosti, ali sada sve to treba staviti sa strane i gledati prema uzvratu u Zagrebu. Trebamo biti pozitivni, igračima dati punu podršku, hrabriti ih. Sve moramo učiniti da odemo u Brazil, čvrsto vjerujem da će tako nakon uzvrata i biti – rekao je Vučević.

A prekaljeni Zoran Vulić, koji je u doba Otta Barića bio i pomoćni trener u reprezentaciji, bio je konkretan.

– Imamo na kraju dobar rezultat, imamo sreću da je s druge strane Island. Da nam je bilo koja druga reprezentacija protivnik ne bismo imali šansu za Svjetsko prvenstvo dok smo u ovakvom stanju. Pa, prije par mjeseci bili smo četvrta reprezentacija svijeta, i kao takvi moramo jednom Islandu zabiti gol u svakoj utakmici. Očito je da nismo u formi, nismo u optimalnom stanju. Igramo presporo za današnje pojmove nogometa. Momčad se puno traži, djeluje kao da se prvi put našla. No, sreća je da nam je prepreka Island, pred našom publikom, s puno kvalitetnijim igračima, siguran sam da ćemo mi biti putnici prema Brazilu. Optimist sam – zaključio je Vulić.

Izvor: Večernji list

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.