Stasala nova generacija natjecatelja KK Osvit 1971: ‘Radujemo se njihovim budućim medaljama, ali najvažnije je da postanu odgovorne osobe’

Prije nekoliko godina, točnije krajem 2016., ‘uskrsnuo’ je Karate klub Osvit, kojem je u novom nazivu dodana godina originalnog osnivanja – 1971. A ovih dana stasala je nova generacija natjecatelja, njih 14, koji će ‘vatreno krštenje’ imati početkom svibnja u Splitu.

– Bit će im to prvo natjecanje, takozvano ‘probijanje leda’, čisto da vide gdje su u odnosu na druge, tako da ne treba očekivati neke velike rezultate – priča nam Ante Tanfara, trener i jedan od osnivača KK Osvit 1971.

Nakon jučerašnjeg treninga mladi karataši dobili su sportsku opremu, šuškavce, majice i ruksake, i sada su ‘svi kao jedan’. S obzirom da naporno treniraju trener Mario Zorica ne sumnja kako će uskoro stići i dobri rezultati i prve medalje. I tako nastaviti stopama dosadašnjih osvajača odličja, Gala Grgas-Tucila i Lovre Vučka, te Petra Tanfare koji je medalju osvojio u najtežoj seniorskoj kategoriji.

Inače, KK Osvit 1971 trenutno broji 35 članova, što je, kaže Tanfara, neka optimalna brojka za ono čemu teže.

– Kada su manje grupe djeca su koncentriranija, a i trenerima je lakše prenijeti sve ono čemu ih žele naučiti. Bit će nam drago kada budu pristizale nove medalje od naših mladih natjecatelja, ali želimo da istovremeno ne zanemara školu te postanu uspješne odgovorne osobe kao njihove starije kolege – zaključio je Ante Tanfara.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.