Sunara smijenjen, Goran Tomić novi trener: ‘Nisam imao pravo odbiti svoj klub’

Krešimir Sunara kratko je trajao na Šubićevcu. Naime, Nadzorni odbor HNK Šibenika na večerašnjoj je sjednici smijenio je dosadašnjeg trenera, a za njegovog nasljednika imenovan je Goran Tomić.

Već je nakon jučerašnjeg razočaranja protiv Cibalije i propuštene prilike za direktnim plasmanom u prvu ligu  mladi šibenski stručnjak koji je proteklih nekoliko sezona vodio tri kineska drugoligaša isplivao kao najizgledniji kandidat za novog trenera. Tomić se tako vraća na klupu narančastih s obzirom da je prije odlaska u Kinu već vodio Šibenik.

S njim u paketu dolazi i i njegov stalni suradnik, kondicijski trener Tonči Cinotti, pomoćni trener ponovno će biti Ivo Šupe, a trener vratara Ivica Matas.

Da je novi trener Šibenika Tomić je saznao na putu.

– Bio sam jučer na utakmici, a danas sam bio na putu natrag za Salzburg kad su me zvali iz kluba da se vratim. Rekli su mi svoju odluku, zamolili da im pomognem u ove dvije utakmice s Istrom. Iako nisam selekcionirao ovu momčad, nisam imao pravo odbiti poziv jer ovo je ipak moj klub, moj grad i učinit ćemo sve da pokušamo ući u prvu ligu – kazao nam je Tomić.

Pitamo ga hoće li ostati na Šubićevcu i nakon kvalifikacija, bez obzira na njihov ishod.

– Iskreno, ne znam. Dogovorili smo se za ovih deset dana, a za dalje ćemo vidjeti – odgovorio je Tomić.

Kažimo i kako Ivo Krečak, član Šibenikove uprave za sportski dio, koji je stavio svoj mandat na raspolaganje, ostaje na toj funkciji s obzirom da je NO odbio njegovu ostavku.

– Nema govora o tome, idemo po prvu ligu zajedno. Samo nas to zanima – kazao nam je dopredsjednik NO-a Ante Rakić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.