‘Sunčani’ u naletu: ‘Crnica je ponovno postala poželjna vaterpolska destinacija’

Vaterpolisti Solarisa nikad ranije nisu krenuli s pripremama za novu sezonu. Službeno su počele u ponedjeljak, ali u bazenu u Crnici pod paskom Perice Šiška trenira se već tri tjedna. Od ovog tjedna, međutim, tempo je pojačan, pa se trenira dva puta dnevno.

– Rani početak priprema govori o ozbiljnosti i posvećenosti u ostvarenju zacrtanih ciljeva. S obzirom da je naš trener Joško Kreković trenutno angažiran u juniorskoj reprezentaciji, pripreme će do njegovog povratka, do početka rujna, voditi njegov pomoćnik Jure Marelja – izvijestio nas je dopredsjednik kluba iz Crnice Tomislav Jukić.

Dodao je kako se na prozivci pojavilo 14 igrača. Tu je većina igrača od prošle sezone, izuzev Kinturashvilija, ali zamjena na njegovoj poziciji pronađena je.

– Iz POŠK-a nam je došao sidrun Ivo Begović, tako da smo vjerujem kvalitetno pokrili tu ključnu poziciju. Od novih imena tu je povratnik Karlo Erak koji je prošle sezone igrao za Mornar, te Ferdinand Josip Bušelić koji je došao iz Jadrana. Gotovo sigurno će nam se priključiti i sin našeg trenera Karlo Kreković, koji je trenutno također na pripremama s juniorskom reprezentacijom – kaže Jukić.

vk solaris 2

Sa ‘Sunčanima’ trenira još jedan domaći momak, vratar Marin Šparada.

– On ima želju vratiti se u Šibenik, jasno, želimo i mi njega, i nadamo se da će se Marin uspjeti dogovoriti sa svojim sadašnjim klubom Mornarom. Ispisnicu je već zatražio i nadamo se da će se to razrješiti na najbolji mogući način. Time bismo, mislim, zaključili roster za novu sezonu – istaknuo je Jukić, dodajući kako postoji još jedna mogućnost po pitanju vratara, a to je dolazak iz Mladosti Marina Jukića.

– Nakon tri godine preslagivanja i reorganizacije možemo kazati da je Crnica postala poželjna vaterpolska destinacija, tako da nam se nudi dosta igrača. U svemu tome želimo biti maksimalno ozbiljni i korektni, dakle ne ići preko svojih mogućnosti i obećavati sve i svašta, već samo ono što možemo ispuniti. To je jedini ispravan put – podvukao je Jukić.

Dopredsjednik Solarisa ponovio je kako je glavni cilj u novoj sezoni plasman u A1 Regionalnu ligu.

– Mislimo da nam momčad koju smo složili, kao i stručni stožer, daju za pravo vjerovati kako ćemo u tome i uspjeti. Jasno, nešto će se pitati i druge ekipe u A2 ligi, prije svega Budvu, koja bi nam mogla biti najozbiljniji konkurent. Treba vidjeti i kako će se posložiti ostale ekipe. Novina je da će se u novoj sezoni u A2 ligi priključiti i jedan slovenski klub, najvjerojatnije Koper – zaključio je Tomislav Jukić.

(foto: VK Solaris/Milan Balaban)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.