Donosimo koliko košta suradnja HNK Šibenika i Austrijanaca i kako će se dijeliti lova od transfera

Stadion na Šubićevcu posljednjih dana pomalo podsjeća na autobusni kolodvor. Igrači dolaze i odlaze, i to ne samo iz hrvatske, nego i iz vana, pa se ovih dana očekuje još jedan  jedan ‘autobus’ iz Nigerije. Velik broj tih igrača, ako ne i većina, u Šibenik na probu stiže u aranžmanu austrijske agencije s kojom je klub sa Šubićevca ušao u deal.

Ono što zanima navijače Šibenika, i općenito šibensku javnost s obzirom da je klub u većinskom vlasništvu Grada, jest kako izgleda ta suradnja, koliko novaca je u igri, tko odlučuje o momčadi i kako će se raspodijeliti novac od eventualnih transfera.

Neke detalje tog partnerstva, koji još uvijek nije stavljen na papir, saznali smo od dobro upućenih izvora.

Između ostalog doznajemo da za suradnju s klubom Austrijanci plaćaju 150 tisuća eura, dakle oko milijun kuna na godinu. Ona prije svega podrazumijeva dovođenje igrača u Šibenik, a o čijem ostanku se odlučuje konsenzusom, dakle dogovorom HNK Šibenika i agencije. Onim igračima za koje se procijeni da zaslužuju mjesto u momčadi, klub je dužan osigurati stanarinu, hranarinu i minimalan osobni dohodak. U slučaju da se igrač kojeg je dovela agencija naknadno proda, novac od transfera dijeli se u omjeru 70:30 u korist austrijske agencije, dok će se sredstva od prodaje domaćih igrača, dakle onih koji već imaju ugovor s klubom, dijeliti u omjeru 90:10 u korist šibenskog drugoligaša.

Ono što je važno istaknuti jest da će se, bez obzira na suradnju s Austrijancima, inzistirati na zadržavanju šibenskog kostura momčadi.

– Igrači koji dođu iz vana ne smiju zauzimati mjesto našim mladićima, dakle moraju biti kvalitetniji, činiti razliku na terenu. I ono što je najvažnije, o sastavu momčadi odlučuje isključivo trener, nikakvi menadžeri – kaže naš izvor.

Inače, kao što smo ranije izvijestili, u igru za ulazak u HNK Šibenik vratili su se investitori iz Italije, pa su jučer njihovi predstavnici održali novi sastanak s gradonačelnikom Željkom Burićem.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.