Sve je spremno za 13. Nagradu grada Skradina, prijavljeno preko sto vozača, očekuje se obaranje rekorda staze

Nakon što je proteklog vikenda na Sljemenu otvorena brdska automobilistička sezona, oktanski cirkus seli se u naše dvorište. Naime, u nedjelju se vozi 13. Nagrada grada Skradina, na jednoj od najljepših i najatraktivnijih staza u Hrvatskoj. O popularnosti skradinske trke, koju organizira AK Mihovil, u suradnji s generalnim sponzorom Tokić Auto-Timom, govori velik broj prijavljenih vozača.

– Do danas imamo 112 prijavljenih, a osim iz Hrvatske dolaze i vozači iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a prvi put, nakon trideset godina, u Skradinu će se natjecati i jedan vozač iz Srbije – veli Vlatko Mikulandra, tajnik AK Mihovil.

Podsjećamo, Nagrada grada Skradina i ove će se godine bodovati za Centralno europsku zonu, kao i za Prvenstvo Hrvatske i Šampionat Bosne i Hercegovine. Što se tiče staze, sigurnost je, ističe Mikulandra, dovedena do maksimuma.

– Praktički svaki metar je pokriven ogradom – veli glavni operativac skradinske utrke, podsjećajući kako će tijekom cijele staze biti postavljen razglas, kao i da će slika iz Skradina biti emitirana na Shift TV-u.

Dodaje kako su glavni favoriti za pobjednika su Dejan Dimitrijević (Seat Leon) i Domagoj Pereković (Mitsubishi).

– Očekujemo da će netko od njih oboriti rekord staze – kaže Mikulandra.

Za vikend je na skradinskom području moguća kiša, ali to, vjerujemo, neće spriječiti ljubitelje brzina da dođu u gradić na rijeci Krki. Dapače, kišne utrke često su vrlo atraktivne. Sve počinje u subotu, u 13 sati, kada je na rasporedu prvi trening, a sama utrka na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 12 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.