Svi koji nešto vrijede, otići će, i to besplatno

Nakon što je konačno postalo jasno kako će Šibenik u sljedećoj sezoni, u najboljem slučaju, igrati u trećoj ligi, postavlja se pitanje što će biti sa igračima. Naime, za očekivati je kako će većina igrača, barem oni kvalitetniji,  potražiti sreću u nekom drugom klubu, iz nekog višeg ranga. Predsjednik kluba Goran Pauk nije nam znao točno kazati što će se sada događati, da li su ugovori koji još traju i dalje važeći ili su dužni igračima dati slobodne papire zbog izbacivanja u niži rang.

 BLAIĆ POTPISAO ZA ŠIROKI, GRGO ZA DRAGOVLJCE

Sve i da su ugovori valjani, teško da klub ikoga može zadržati s obzirom da igrači već mjesecima nisu primili plaće. A sumnjamo da bi se klub upuštao u nove arbitražne sporove, a koje bi sigurno izgubio. Prema tome, za očekivati je kako će klub pustiti sve one koji to traže.

Na žalost, vrlo je izvjesno kako će klub ostati i bez najvećih talenata poput Duje Ćalete Cara i Marina Jakoliša, i to bez, ikakve novčane naknade. Eventualno bi mogao dobiti koji sitniš kao naknadu za razvoj igrača, ali i to je vrlo upitno.

Inače, dva ponajbolja igrača već su napustila jato. Prvi od njih, sada već bivši kapetan Zvonimir Blaić skrasio se u susjednoj Bosni i Hercegovini. Sjajni bočni igrač od sljedeće će sezone braniti boje Širokog Brijega s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

 KRENULA LAVINA

Blaiću je ugovor istekao, pa Šibenik nema pravo na nikakvu odštetu, pa niti na onu za razvoj igrača s obzirom da je ovaj napunio 23 godine. Nekoliko dana kasnije kufere je spakirao i sjajni mladi veznjak Grgo Živković. Njegova nova destinacija je Hrvatski dragovoljac, novi prvoligaš. I za njega Šibenik neće dobiti odštetu s obzirom da je Grgo imao stipendijski ugovor. Dakle, lavina je krenula.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.