Svi pričaju o centrima na Baldekinu, a novi vanjski igrač, usto i magistar, ostao je u sjeni

Sapunica oko centarskih pojačanja na Baldekinu bila je glavna ljetna zanimacija u ovdašnjim košarkaškim krugovima. Osluškivalo se hoće li se uprava smilovati i dovesti još kojeg igrača u reketu, i na koncu i jest. Nakon Vuke stigao je Poščić, a možda to nije kraj. Pomalo u sjeni svega toga ostao je dolazak novog igrača na vanjskoj poziciji. Riječ je, dakako, o Marku Grozdaniću, domaćem, šibenskom momku, uz to još i magistru kineziologije. Dolazak u narančasto jato zapravo je povratak ovog 26-godišnjaka ozbiljnoj košarci s obzirom da mu je proteklih godina u prvom planu bilo školovanje, a košarkom se bavio usput, za svoj gušt.

– Dok sam studirao u Zagrebu nastupao sam za zagrebačke A2 ligaše, a zadnje dvije godine igrao sam u CroHoops ligi, popularnom amaterskom natjecanju – priča nam Marko.

On sam se nije htio hvaliti, pa smo ga ‘podsjetili’ da je lani bio proglašen MVP-jem CroHoops lige.

– Je, je. A što reći, svako priznanje je lijepo, pa tako i ovo – skromno će Marko, koji košarku trenira od desete godine.

marko grozdanic 1

– Počeo sam u Školi košarke Dražen Petrović, kod profesora Kotarca, i onda je išlo sve svojim tijekom. Ali, kao što sam kazao, po završetku srednje odlučio sam upisati Kineziologiju u Zagrebu, iako sam imao ponudu Jollyja da se priključim momčadi. Košarka jest moja velika ljubav, ali htio sam se osigurati. Košarka i sport općenito su riskantni, mali broj njih uspije, tako da mi je školovanje bio prioritet – objašnjava svoju put novi igrač narančastih.

Pa što je jednog magistra nagnalo da se vrati u ozbiljnije košarkaške vode?

– Kako sam kazao, košarka je moja velika ljubav, pa sam odlučio pokušati. Došao sam na probu u GKK Šibenik i, eto, na koncu upao u ekipu – veli Grozdanić, koji je jedini od igrača koji su bili na probi zadovoljio struku.

gkk sibenik

– Znam da je politika kluba orijentacija na mlade igrače i nisam se htio gurati. Ali, jasno da sada, kada sam upao, želim igrati, da se želim nametnuti. Naporno radim, dajem sve od sebe na svakom treningu i stvarno guštam – priča nam Marko, koji igra na poziciji jedan i dva.

– Iskreno, draže mi je zabiti nego dodati – otvoreno će igrač kojeg, kažu, krasi velika brzina. Izvori u klubu kažu nam i da je Marko odličan momak, pozitivac, omiljen u momčadi.

marko grozdanic 3

– Atmosfera u ekipi je sjajna, svi momci su odlični. Stvarno smo svi kao obitelj, igrači, trener, stručni stožer – ističe Grozdanić.

On kao i svi ostali jedva čeka da počne prvenstvo.

– Istina je da ove sezone ambicije nisu tako velike, ali imat ćemo što kazati. Vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača napraviti jedan dobar rezultat – zaključio je Marko Grozdanić.

(foto: CroHoops/facebook/GKK Šibenik)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.