TEO PETANI: Za Jolly nas ne treba posebno motivirati

Baldekin će u subotu (17 sati) biti poprište prvog ovosezonskog gradskog derbija. Jolly, nominalni domaćin, u njega ulazi s ne baš sjajnim skorom (3-5) i dojam je da mu je pobjeda potrebnija. Problem je samo što će se s druge strane nalaziti ‘nabrijani’ ‘Građani’ koji se protiv svojih gradskih rivala uvijek ‘bacaju na glavu’.

– Za ovu utakmicu ne treba nas posebno motivirati. Puni smo samopouzdanja, znamo što nas čeka, a očekuje nas teška utakmica i nadam se naša pobjeda – kaže playmaker narančastih Teo Petani.

Dodaje kako je Jolly kvalitetna ekipa, s kvalitetnim trenerom, ali da znaju što im je činiti.

– Prije svega trebamo zaustaviti njihov skok u napadu i pokušati neutralizirati njihovog najboljeg igrača Washingtona. Vjerujem da će se utakmica lomiti krajem treće, početkom četvrte četvrtine i stoga valja zadržati taktičku disciplinu do kraja – naglasio je Petani.

Bez obzira što GKK Šibenik ima bolji skor (5-2), Jeronimo Šarin ne smatra svoju momčad favoritom. Dapače.

– Mislim da trenutna situacija na ljestvici nije realna, jer valja biti iskren i reći da je Jollyj imao teži raspored. Imaju skuplju i širu klupu od nas, dok mi imamo, kako se kaže, idealan spoj mladosti i iskustva, tako da nas čeka otvorena utakmica – kaže trener narančastih, dodajući kako bi sutrašnjom pobjedom napravili velik korak ka Ligi za prvaka.

Kao najveću prijetnju vidi trojac Washington – Vraneš – Pavlović.

– U dosadašnjim utakmicama od tog je trojca došlo 80 posto dobrih stvari za Jolly, tako da ćemo na njih obratiti posebnu pažnju – ističe Šarin, dodajući kako, bez obzira što su u ovoj utakmici gosti, žele zadržati stopostotni niz na Baldekinu.

– Ovo je naša dvorana i želimo razveseliti naše navijače. Funcuti? Već se nekoliko puta rekao, ali ću ponoviti. Onaj slogan ‘Moj grad, moj klub’ treba vrijediti uvijek, da ne govorim da treba vrijediti pogotovo sada kada je u našoj momčadi od 13 igrača njih deset iz Šibenika, s tim da je i Teo praktički Šibenčanin. Dakle, kao što je igračima mjesto na parketu, gdje daju sve od sebe za svoj klub i svoj grad, tako je i navijačima mjesto na tribini – kazao je Šarin.

Ono što najviše zanima navijače narančastih jest hoće li Šarin moći računati na Kristijana Krajinu.

– Sigurno da bi nam s njim u momčadi bilo puno lakše, ali konačnu odluku donijet će tijekom sutrašnjeg dana liječnička služba. Ali, kako sada stvari stoje, od ozljede bi se prije  bura mogla ispriječiti njegovom nastupu s obzirom da je Krajina u Rijeci, a da zbog jakog vjetra prema Dalmaciji ne voze busevi – zaključio je u pomalo šaljivom tonu Šarin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.