TK Šubićevac za vikend u Šibeniku dovodi još jedan Masters turnir

Šibenik će za vikend, zahvaljujući vrlo agilnom TK-u Šubićevac, ponovo biti domaćin jednog jakog teniskog turnira. Zapravo najjačeg u Dalmaciji za dječake i djevojčice do 11 godina. Riječ je o Mastersu Dalmacije, uz kojeg će se na teniskim terenima na Šubićevcu paralelno održati i Masters Škole tenisa. U Šibenik će tako doći 16 najboljih tenisača i 16 najboljih tenisačica u Dalmaciji u spomenutom uzrastu, a još 32 djece nastupit će u turniru Škola tenisa.

– Ovo je prvi put da se u Šibeniku organizira jedan ovako jak turnir, a za kojeg duboko vjerujemo da će postati tradicionalan. Dapače, želja nam je ubuduće organizirati Masterse i za starije uzraste. Onaj za dječake i djevojčice do 10 godina već smo organizirali, sada smo dobili za one do 11 godina, a sve to kako bismo popularizirali tenis u gradu – kazao je tajnik TK-a Šubićevac Mario Kursan.

Na turniru koji počinje u subotu u 10 sati, a čija će finala biti odigrana u nedjelju popodne, nastupit će i dvije mlade šibenske tenisačice, članice TK Šubićevac, Klara Banić i Viktoria Lokas.

– Svi sudionici dobit će medalje i majice, a oni najbolji pehare koje će im uručiti naša misica Maja Spahija. U pratnji natjecatelja dolaze i njihovi treneri, predsjednici klubova, zatim roditelji, tako da ukupno očekujemo dolazak oko 300 ljudi u ta dva dana. Nama je čast i zadovoljstvo organizirati jedan ovako jak turnir i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja – istaknuo je dopredsjednik TK-a Šubićevac Neven Nakić.

tk subicevac

Ono što valja istaknuti jest da su tereni na Šubićevcu izdržali svu onu kišu koja je proteklih dana padala u Šibeniku.

– To jer još jedan dokaz kvalitete naših terena za koje slobodno možemo kazati da su najbolji u Hrvatskoj – kazao je Nakić.

Dodao je kako radovi na uređenju teniskog centra na Šubićevcu idu punom parom. Tako je klub, u suradnji s Gradom Šibenikom, do tamošnje parcele doveo struju i vodu te riješio odvodnju, pa se sada čeka izmjena GUP-a za početak gradnje centra. Paralelno s tim radi se i na omasovljenju Škole tenisa i za sada im jako dobro ide.

– Trenutno u Školi tenisa imamo 60-ak djece, a gotovo svaki dan upiše se netko novi. Nedavno smo našim trenerima priključili i jednog profi trenera iz Zagreba tako da smo vrlo ponosni na taj dio našeg rada – kazao je Nakić, te još jdnom pozvao ljubitelje tenisa da u subotu i nedjelju navrate do šibenskog Roland Garrosa i podrže mlade tenisače.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.