Tomić: ‘Posebnih sentimenata nemam ni prema Hajduku ni prema Dinamu. Šibenik je bio i ostao moj jedini klub’

Goran Tomić vruća je ‘trenerska roba’ u Hrvatskoj. S razlogom. Šibenčanin radi vrhunski posao u Lokomotivi, kao što ga je radio i u Kini, gdje je ostavio dubok trag, ali u u Istri, gdje je u malo vremena pokrenuo stvari. Stoga ne čudi što se njegovo ime sve češće povezuje s najvećim hrvatskim klubovima. Pa ga se tako spominjalo kao jednog od kandidata za nasljednika Matjaža Keka u Rijeci, njegovo ime uvijek se zavrti i kada se traže treneri u Hajduku, a kao trenera Lokomotive neki kao logičan nastavak vide Tomićevo preuzimanje Dinama. Jednog dana. Kao član novog trenerskog vala Tomić je vrlo zanimljiv novinarima, pa je tako ovih dana dao intervju za Jutarnji list. U njemu je poručio kako nema posebnih sentimenata ni prema Dinamu ni prema Hajduku, već sam prema svom matičnom klubu.

– Ako me pitatate zanima li me Hajduk u trenerskoj budućnosti, odgovorit ću da me zanimaju svi veći hrvatski klubovi jer želim utisnuti svoj trenerski pečat u 1.HNL prije nego što probam nešto drugo. Ali nemam posebnih sentimenata prema Hajduku. Moj jedini klub u Hrvatskoj bio je i ostao Šibenik. Tamo sam nogometno prohodao, odrastao sam u zgradi preko puta stadiona i svaki dan visio na Šubićevcu – kazao je 41-godišnji šibenski stručnjak u spomenutom intrevjuu.

Podsjetimo, njegova Lokomotiva trenutno je treća u 1.HNL, s pet bodova manje od Dinama i bodom manje od Osijeka. Hajduku, kojeg je u zadnjem kolu svladala sa 2:0, bježi čak 11 bodova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.