Tomić: ‘ S Lokomotivom želim napraviti velike stvari, za početak sam si zacrtao finale Kupa’

Goran Tomić vratio se u hrvatski nogomet. Šibenski trener preuzeo je prvoligaša Lokomotivu i jedva čeka početi raditi. A počet će 8. siječnja, za kada je zakazan početak priprema Lokosa.

– Uistinu sam počašćen što su baš mene izabrali, jer puno je slobodnih trenera, a Lokomotiva je jedan ozbiljan, stabilan klub, koji ima svoju kvalitetu i vrijednost u hrvatskom nogometu. Nastojat ću što bolje opravdati to povjerenje – javio nam se Tomić kojeg smo zatekli na putu iz Salzburga u Hrvatsku.

S klubom s Kajzerice za sada je dogovorio suradnju do ljeta, a onda će sjesti i vidjeti koliko su zadovoljne obje strane.

– Ne bih imao ništa protiv ostati duže. Želja mi je s Lokomotivom napraviti pravi posao, učinit pomak kao što je to bio slučaj u Istri. Cilj je da igramo lijep, atraktivan, napadački i lepršav nogomet. Lokomotiva je poznata i po razvoju igrača, pa će se na tom ustrajati i dalje – kaže Tomić.

nk sibenik istra tomic 290516 1

A što je s onim rezultatskim ciljevima? Lokomotiva se trenutno nalazi na šestom mjestu u domaćem prvenstvu, a u veljači ju čeka polufinale Kupa Hrvatske protiv Hajduka.

– Sam sam sebi postavio ciljeve po tom pitanju. A to je što bolji plasman u 1.HNL, bolji nego sada, i ulazak u finale Kupa. A u finalu je onda sve moguće – veli Tomić, koji ni na Kajzericu ne ide bez svog najbližeg suradnika od kada je krenuo u trenerske vode.

– Nigdje bez Antonija Cinottija, mi smo tandem, pobjednička kombinacija, ha-ha.

Tomić je posljednjih nekoliko godina, naravno s Cinottijem kraj sebe, radio u Kini, gdje je izgradio ime. Tamo se, međutim, ne namjerava tako brzo vratiti. Iz jednostavnog razloga.

– Kako sam kazao, u Lokomotivi želim ostati što duže i napraviti dobar posao, ali nitko ne zna što nosi budućnost – ističe šibenski trener.

Lokomotiva je poznata po tijesnoj suradnji s Dinamom, neki kažu da je i ‘pretijesna’. Nerijetko se na Kajzerici bruse igrači za Dinamo, ali i treneri. Vidi li se i Tomić jednog dana na Makisimiru?

– U ovom trenutku sam uistinu koncentriran isključivo na Lokomotivu, na polusezonu pred nama, na to da napravimo što bolji rezultat, tako da ne bih išao tako daleko – zaključio je Goran Tomić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.