Transparenti tipa ‘Bežigrad’ neće smjeti na Kup, za završnicu se akreditiralo 70 novinara

Danas je u Šibeniku održana press konferencija povodom završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića koji sutra počinje na Baldekinu i koji će trajati do 18. veljače, kada će se odigrati finale. Presici su nazočili predsjednik GKK Šibenika Ante Grbac, sportski direktor Jollyja Davor Vidačak te povjerenik natjecanja za A1 ligu Dražen Jendriš. Trojac je novinare izvijestio o detaljima Final Eighta.

– Drago mi je da je baš Šibenik organizator završnice Kupa i vjerujem da će sve proći u najboljem redu. Predstavnici klubova organizatora izvijestili su me da su razgovarali s predstavnicima navijačkih skupina, a što će, nadam se, rezultirati time da sve prođe u sportskom duhu – kazao je Jendriš.

Grbac je ponovio kako je dobivanje završnice Kupa velika stvar za Šibenik, te iskoristio priliku da se još jednom zahvali gradonačelniku Željku Buriću bez čije podrške, istaknuo je, Kup ne bi stigao u Šibenik. Dodao je kako su veliku ulogu u tome odigrali i županijska i gradska Turistička zajednica te NP Krka, koji su financijski stali iza ovog projekta. Što se tiče atmosfere na tribini, ona bi, kazao je, trebala biti prava košarkaška, bez incidenata.

– Naši navijači, Funcuti, ove su sezone pokazali kako se navija, a za onaj incident na utakmici sa Zadrom nisu krivi navijači, nego mi kao klub, i to se više neće ponoviti – kazao je Grbac.

kup 6

Tijekom Kupa očekuje se dolazak i velikog broja zadarskih navijača.

– Tornado je naručio 100 ulaznica za četvrtfinalnu utakmicu sa Splitom, dok iz Splita nije bilo posebnih zahtjeva osim onog što im kao klubu pripada. Važno je istaknuti da se u dvoranu neće smjeti unositi transaparenti tipa ‘Bežigrad’, dakle oni transparenti koji promiču mržnju i nesnošljivost – kazao je Grbac.

Postavljanjem montažnih tribina kapacitet dvorane bit će povećan za nekih 320 mjesta, a morat će se ispoštovati svi sigurnosni uvjeti, pa se, primjerice, neće smjeti sjediti u prolazima.

– Organizacija ovakvog natjecanja jako je zahtjevna, ali uvjeren sam da će sve proći u najboljem redu i da će se Šibenik pokazati kao pravi domaćin. Kad smo već kod gostujućih navijača, važno je kazati da će se za one koji će doći u vlastitom aranžmanu, tu prije svega mislim na one koji dolaze iz Zadra i Splita, biti osiguran parking kod željezničkog kolodvora, dok će parking iznad dvorane biti zatvoren – kazao je Vidačak.

Dodao je kako, osim za utakmicu GKK Šibenik – Cibona, koja je gotovo rasprodana, ulaznica za ostale  utakmice ima još dovoljno.  A koliko je medijsko zanimanje za završnicu Kupa svjedoči i to što se akreditiralo 70 novinara.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.